Dacia Jogger este noul model cu șapte locuri al mărcii românești

Autor: Cristian Agatie 30 aug. 2021 Știri auto
Dacia Jogger este noul model cu șapte locuri al mărcii românești

Dacia Jogger este noul model cu șapte locuri al mărcii românești. Fotografia-teaser publicată de Dacia arată ceea ce pare a fi un monovolum realizat pe baza lui Dokker/Renault Expres. Prezentarea oficială a noului model va avea loc pe 3 septembrie, pentru ca trei zile mai târziu acesta să poată fi admirat de publicul larg în cadrul IAA Munchen.

Potrivit comunicatului de presă al Dacia, denumirea noului model a fost aleasă pentru sonoritatea sa internațională, cu toate că în limba română nu sună foarte prietenos. Până la urmă, însă, România nu este o piață de monovolume, așa că nu ne așteptăm ca denumirea acestuia să contribuie foarte mult la succesul lui Jogger pe piața românească.

După cum se precizează în comunicatul Dacia, „Jogger este un nume simplu, modern, ușor de pronunțat și înțeles în întreaga lume. Este un nume ce evocă dinamism și energie pozitivă. Sufixul „er”, pe care îl regăsim deja la modelul Duster, SUV-ul emblematic al mărcii Dacia, aduce un aer de familiaritate, reflectând totodată robustețea unui partener de drum ideal în viața de zi cu zi”.

Dacia Jogger este noul model cu șapte locuri al gamei. Când îl vom putea conduce?

După cum sugerează forma caroseriei, vizibilă în imaginea-teaser publicată de Dacia, vorbim de un vehicul de familie polivalent, care poate fi configurat cu până la șapte locuri (vor exista, de asemenea, versiuni cu cinci locuri). Într-o exprimare mai poetică, „Jogger reflectă spiritul pragmatic și autentic al mărcii Dacia și mediul „outdoor” al noii identități de marcă”. Pentru că veni vorba, Jogger va fi primul model al mărcii Dacia care va purta noua siglă „cheie de bicicletă”.

Noul model are o gardă la sol mărită, ceea ce-i permite să facă față atât traseelor urbane cât și ieșirilor în natură. Că nu este un SUV autentic o dovedește linia acoperișului, care se înalță brusc deasupra montantului central, exact așa cum se întâmplă la Dokker și Renault Express.

Așa cum se vehiculase anterior, partea din spate a Daciei Jogger este decorată de blocurile optice verticale. În partea frontală recunoaștem trăsăturile noilor Logan și Sandero. După cum am mai anunțat, Jogger va înlocui în gamă atât modelul cu șapte locuri Lodgy, cât și break-ul Logan MCV. Nu este clar dacă noul model adoptă platforma CMF-B a noului Logan sau dacă continuă cu vechea platformă a lui Dokker – la urma urmei a fost suficient de bună pentru Renault Express Van, nu-i așa?

Dacia Jogger ar trebui să ajungă la clienți în prima parte a anului viitor, dar ști mai multe despre noul model încă din această săptămână. Prezentarea oficială este programată pentru vineri, 3 septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide