Dacia Jogger Hybrid – Cel mai practic model hibrid, cu autonomie de peste 900 KM – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iun. 2023 Știri auto

Dacia Jogger este primul model hibrid din oferta producătorul autohton, dar merită banii în plus? Jogger Hybrid are câțiva ași în mânecă.

Dacia Jogger este un fel de briceag elvețian pentru gama producătorului român. Este spațioasă, destul de înaltă, poate acomoda până la 7 pasageri, cu tot cu șofer, și are motoare destul de economice, mai ales în versiunea cu instalație GPL. Jogger a primit și o variantă cu sistem de propulsie hibrid, ceea ce ar trebui să o facă și mai atrăgătoare pentru clienții care doresc o mașină accesibilă, spațioasă și economică.

Am testat Jogger Hybrid 140 în nivelul de echipare Extreme, nou introdus pe gama celor de la Dacia. Există câteva diferențe față de un Jogger obișnuit, cum ar fi nuanța de caroserie Verde Cedar, elementele arămii și materiale interesante la interior.

Jogger Hybrid 140 are un preț de pornire de 21.000 de euro în România, dar o echipare Extreme cu 7 locuri, așa cum a fost cea din testul nostru, ajunge la 27.110 euro cu TVA inclus.

Ce primești pe Dacia Jogger Hybrid 140?

La exterior, diferențele nu sunt prea mari. Avem noua emblemă Dacia deja bine cunoscută, ornamente arămii și jante din aliaj finisate cu negru lucios. Singurul element care dă de gol această mașină ca fiind o versiune hibrid este emblema montată pe hayon-ul portbagajului.

Sub capotă vom regăsi acest sistem hibrid, sistem format dintr-un motor de 1,6 litri, cu patru cilindri, aspirat natural și două motoare electrice. Unul este folosit pentru tracțiune, celălalt acționează ca un generator. Puterea combinată a sistemului hibrid este de 140 CP, fiind cea mai puternică a Daciei Jogger.

La interior avem aceleași motive arămii, specifice nivelului de echipare Extreme. De asemenea, fiind primul Jogger cu transmisie automată, observăm și selectorul acesteia, care are și un mod B, pentru mai multă regenerare. Specific versiunii Extreme este și materialul Micro Cloud, un material rezistent la apă, pe care Dacia îl folosește pe scaune, pe planșa de bord, dar și pe fețele de uși.

O altă premieră pentru Jogger, dar și pentru Dacia, este tabloul de bord digital, un instrumentar de bord pe care l-am mai văzut și pe Renault Clio, spre exemplu. În cei aproximativ 120 de kilometri parcurși, mașina a afișat un consum de 4,1 litri per suta de kilometri, ceea ce înseamnă că o autonomie de cel puțin 900 de kilometri este posibilă dacă mașină este condusă atent.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide