Cele mai cool modele de la Dacia: echiparea Extreme aduce un aspect fresh și mai multă putere pentru Spring – FOTO + VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 mai 2023 Știri auto

Dacia a lansat noul nivel de echipare Extreme pentru 4 dintre modelele sale și am avut ocazia de a le conduce pe fiecare în parte. Vom vorbi despre cele mai importante detalii și schimbări, dar și despre prețurile noilor variante.

Am călătorit până în Austria pentru a le conduce pe toate și pentru a afla cât mai multe despre noua gamă Extreme a celor de la Dacia. Înainte de toate, trebuie să știm că noua echipare de top va fi disponibilă pe patru dintre modelele vândute de producătorul autohton: Sandero Stepway, Jogger, Duster și, nu în ultimul rând, Spring, care se bucură acum de un nou motor electric de 65 CP.

Este o unitate complet nouă, cu o rată de demultiplicare mai mare, care împreună cu plusul de 20 CP permite mașinii să sprinteze de 0 la 100 km/h în doar 13,7 secunde, comparativ cu 19,1, atât cât are nevoie versiunea de 45 CP.

Din punct de vedere estetic, noile variante se diferențiază prin câteva elemente specifice, precum noile nuanțe de caroserie disponibile pe Sandero Stepway, Jogger și Duster, numită Cedar Green, iar pentru Spring este disponibilă nuanța Slate Blue. Aceste noi culori sunt complementate de numeroase accente finisate cu Copper Brown, un arămiu care scoate în evidență modelele gamei Extreme. Acest finisaj poate fi regăsit pe carcasele oglinzilor retrovizoare, pe sigle sau pe capacele centrale ale jantelor din aliaj finisate cu negru lucios.

Noua echipare Extreme pentru modelele Dacia aduce materiale interesante la interior și accesorii

Pe lângă schimbările aduse la nivelul designului exterior, Dacia a lucrat și la cabina modelelor Extreme. Vedem aceleași ornamente de culoarea cuprului în jurul gurilor de ventilație sau pe cusăturile scaunelor, iar sigla Dacia este embosat pe spătarele scaunelor din față. De asemenea, echiparea Extreme primește și covorașe din cauciuc cu un model care aduce aminte de o hartă topografică, același model pe care îl regăsim la exterior în diferite zone ale mașinilor.

Pe lângă acestea, Dacia a adus un material nou, numit MicroCloud, rezistent la apă și ușor de spălat, asemănător neoprenului. Acum că am lămurit schimbările de design, la interiorul lui Sandero Stepway și Jogger Extreme vom întâlni un nou buton. Acesta activează funcția pe care Dacia o numește Extended Grip. Acesta permite o tracțiune mai bună în situații cu aderență scăzută prin adaptarea controlului electronic al stabilității. Acest sistem a fost utilizat în trecut și de Renault, dar acum a fost adaptat pentru cele două modele.

Pentru pasionații de ieșiri în natură, Jogger poate fi echipat și cu pachetul Sleep, care transformă mașina într-un dormitor pe roți. Pachetul este format dintr-un pat pentru două persoane. Acesta are o saltea cu o lungime de 190 cm, lată de 130 cm. De asemenea, cutia de lemn oferă un spațiu de depozitare de 220 de litri. Pachetul Sleep poate fi comandat în același timp cu Jogger pentru suma de 1.490 de euro. Dacă este comandat ulterior, ca accesoriu, va avea un preț de 1.790 de euro.

Cât costă noile modele Extreme de la Dacia?

Dacă tot am adus vorba de prețuri, cel mai ieftin dintre cele 4 modele este Sandero Stepway, care are un preț de pornire de 17.100 de euro:

  • Sandero Stepway Extreme ECO-G 100 : 17.100 € TVA inclus
  • Sandero Stepway Extreme TCe 110 : 17.500 € TVA inclus
  • Sandero Stepway Extreme TCe 90 CVT : 17.850 € TVA inclus

Apoi îl avem pe Jogger, al cărui preț pleacă de la 19.650 de euro, la care se adaugă încă 900 de euro dacă optați pentru versiunea cu 7 locuri.

  • Dacia Jogger Extreme ECO-G 110 5 locuri : 19.650 € TVA inclus
  • Dacia Jogger Extreme TCe 110 5 locuri : 20.050 € TVA inclus
  • Dacia Jogger Extreme HYBRID 140 : 25.100 € TVA inclus

Cel mai extrem dintre modelele Duster va avea un preț de pornire 24.400 de euro în România:

  • Dacia Duster Extreme TCe 150 EDC 4X2 : 24.400 € TVA inclus
  • Dacia Duster Extreme Blue dCi 115 4X4 : 24.500 € TVA inclus
  • Dacia Duster Extreme TCe 150 4X4 : 24.900 € TVA inclus

În cele din urmă, noul Spring Extreme nu doar că arată mai cool ca niciodată, dar se bucură și de mai multă putere grație noului motor de 65 CP. Clienții ce vor dori să achiziționeze versiunea de top a Daciei Spring vor trebui să scoată din buzunar 22.450 de euro cu TVA inclus. Bineînțeles, această sumă poate scădea simțitor cu ajutorul tichetului Rabla Plus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide