Dacia Logan a fost desemnată Mașina Anului 2021 în România

Autor: Cristian Agatie 10 dec. 2020 Știri auto

Dacia Logan a fost desemnată Mașina Anului 2021 în România în urma voturilor exprimate în finala competiției. Noile modele Logan și Sandero au reușit să impresioneze membrii juriului la fel de mult ca și pe cititorii Promotor.ro.

Intră în galeria FOTO

Sesiunea finală de teste a competiției Mașina Anului 2021 în România s-a desfășurat miercuri, 9 decembrie, pe circuitul Academiei Titi Aur. Cei 22 de membri ai juriului au evaluat cele șapte modele finaliste – Dacia Logan/Sandero, Hyundai i20, Peugeot 2008, Renault Captur, Skoda Octavia, Toyota Yaris și Volkswagen ID.3. Rezultatul final al competiției a fost unul foarte apropiat de votul cititorilor Promotor.ro, desfășurat în perioada 16 noiembrie – 6 decembrie.

Pentru prima dată în istoria concursului, cititorii Promotor.ro au avut ocazia să voteze modelele cele mai reprezentative pentru piața auto din România în 2021. La încheierea campaniei de votare, aproape 7.000 de cititori Promotor.ro au votat Mașina Anului 2021. Cei mai mulți au ales pe prima poziție Dacia Logan/Sandero (3.294 de voturi din cele 6.898 exprimate). Opinia acestora a fost împărtășită și de membrii juriului.

Dacia Logan este Mașina Anului 2021 în România. Clasamentul final al competiției

Modelele calificate în finala competiției au fost puse la dispoziția membrilor juriului pentru un test drive pe șosea, dar și pentru probe de manevrabilitate pe circuitul Academiei Titi Aur. Rezultatele testelor au confirmat poziția de lider al clasamentului pentru Dacia Logan/Sandero. Noua generație a modelelor românești impresionează prin progresul remarcabil în materie de siguranță și confort, după cum au dovedit și în testul Promotor.

Dacia devine, astfel, cea mai titrată marcă din istoria competiției, cu al cincilea titlu obținut, după ce s-a impus cu Sandero în 2009, Duster (2011 și 2018) și Logan în 2013. În acest clasament ad-hoc este urmată de Ford, Kia și Opel, cu câte trei titluri, respectiv Fiat și Renault, cu câte două titluri Mașina Anului în România adjudecate în istoria de 22 de ani a competiției.

Punctajul final a reconfirmat poziția Skodei Octavia de lider al pieței de import. De asemenea, primul model electric din istoria competiției Mașina Anului – Volkswagen ID.3 – a fost foarte convingător, obținând poziția a treia în clasament. Iată rezultatele și punctajele obținute de modelele calificate în finală:

  1. Dacia Logan/Sandero: 256 de puncte
  2. Skoda Octavia: 181 de puncte
  3. Volkswagen ID.3: 178 de puncte
  4. Peugeot 2008: 177 de puncte
  5. Renault Captur: 166 de puncte
  6. Hyundai i20: 155 de puncte
  7. Toyota Yaris: 141 de puncte

De remarcat este bătălia strânsă pentru locurile 2, 3 și 4, care s-a dat între modele despărțite în clasament de numai 4 puncte. Chiar dacă celelalte modele au fost mai clar departajate, punctajul lor nu reflectă îndeajuns progresul pe care l-a făcut industria auto în ultimii ani. Prezența a nu mai puțin de cinci modele de clasă mică în finala competiției arată interesul publicului pentru mașinile polivalente cu valențe citadine.

Mașina Anului în România este cea mai prestigioasă competiție automobilistică din țara noastră, fiind organizată de Asociația Presei Auto din România (APAR). Pentru cea de a 22-a ediție, juriul a fost format din jurnaliști auto, piloți de raliu, personalități din mediul online dar și pasionați din domeniul auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide