Dacia Logan nouă sau un SUV second hand? Top 5 oferte disponibile în România

Autor: Bogdan Bârliga 06 feb. 2023 Știri auto

Criza componentelor a transformat radical industria auto: prețurile mașinilor noi sunt în creștere și termenele de livrare trec chiar și de un an.

Și la Dacia lucrurile s-au schimbat și dacă te uiți pe lista de prețuri începi să realizezi că la Mioveni nu se mai produc mașini ieftine.

Dacia Logan nouă sau un SUV second hand?

Pe site-ul producătorului român pentru cel mai ieftin model Dacia Logan se cere un preț standard de 13.950 de euro. Este vorba despre un autoturism cu echiparea Expression și motorizarea cu trei cilindri TCe 90 configurată cu o cutie manuală cu cinci rapoarte.

Dotările standard includ aer condiționat manual, sistem de infotainment cu ecran de opt inchi, sistem de monitorizare presiune pneuri, ștergătoare cu senzor de ploaie și fază scurtă cu faruri LED.

Dar pentru această sumă cerută pentru cel mai ieftin Logan pe piața second hand din România putem să găsim oferte interesante chiar și pe segmentul SUV.

Top 5 oferte pentru SUV-uri second la preț de Dacia Logan nouă disponibile în România

1. Kia Sportage

SUV-ul asiatic se numără printre cele mai bune oferte disponibile second hand pe piața de la noi: Kia Sportage are dotări generoase, sistem 4×4 și în funcție de versiune putem găsi autoturisme echipate cu o cutie de viteză automată.

Spre exemplu un proprietar cere 13.900 de euro pentru un model Kia Sportage din anul 2015 echipat cu motorul de 2.0 litri și 184 CP, cutie automată și tracțiune integrală.

În anunț se arată că mașina a parcurs 162.000 de kilometri și lista dotările este una generoasă. Pe site-urile de specialitate de la noi sunt listate multe oferte pentru acest SUV fiind disponibile și versiuni echipate cu motorizări pe benzină.

Un model Kia Sportage fabricat în 2018 cu motorul de 1,7 litri și 143 CP este oferit spre vânzare cu 14.950 de euro și cu siguranță după negocieri prețul poate ajunge cu cel cerut pentru un Logan nou.

Avantajul în cazul acestui SUV îl reprezintă garanția pentru șapte ani acordată de producător și mulți proprietari au efectuat intervențiile în service-uri autorizate, iar acest aspect reprezintă un avantaj pentru cumpărătorul unui astfel de model de pe piața second.

2. Nissan Qasqai

Sunt foarte multe oferte apropiate de 14.000 de euro pentru acest SUV produs de Nissan: în unele cazuri sunt oferite și mașini fabricate în 2018, iar motorizările includ diesel-ul de 1.6 dCi sau cunoscutul propulsor pe motorină de 1.5 litri cu 110 CP.

Nissan Qasqai are dotări foarte bune chiar și cu echipările standard, dar versiunile 4×4 sunt ceva mai rare pe piața din România.

3. Hyundai Tucson

Dacă luăm în considerare anul de fabricație, motorizările disponibile și dotările putem plasa fără probleme Hyundai Tucson în topul preferințelor de achiziție a unui SUV second hand.

Sunt multe oferte pentru acest autoturism pe site-urile de vânzări second de la noi și pentru cele mai dotate unități prețul mediu este de 14.000 de euro.

Dotările sunt foarte bune și cele mai des întâlnite motorizări sunt cele diesel cuplate la cutii manuale sau automate.

4. VW Tiguan

Mașinile germane sunt în topul preferințelor printre șoferii români la capitolul second hand astfel că un SUV cu sigla Volkswagen nu putea să lipsească din acest top.

Sunt foarte multe oferte pentru acest model pe piața second din România și la prețul mediu de 14.000 de euro se pot găsi cel mai ușor autoturisme fabricate în 2015.

Cele mai multe oferte pentru VW Tiguan sunt cele cu motorizarea diesel de 2.0 litri și 140 CP, dar se pot găsi la acești bani și cele cu motorul pe benzină tot de 2 litri și 184 CP.

5. Dacia Duster

SUV-ul produs la Mioveni are vânzări foarte bune în toată Europa, dar prețul este în creștere și Dacia cere acum pentru varianta de bază minim 15.850 de euro.

Cei care au bani de un Logan nou și au pe listă SUV-ul pot să găsească oferte bune pe site-urile de vânzări second. La prețul mediu de 14.000 de euro se pot cumpăra autoturisme fabricate din 2017 și cu motorizări diesel.

Și dotările sunt multe mai bune în cazul acesta, iar dacă apelăm la un dealer cunoscut putem fi siguri că vom cumpăra un SUV decent.

Se pot găsi oferte bune pentru modele Dacia Duster cu sistemul de tracțiune integrală și motorizări diesel, dar sunt disponibile și variante cu propulsoare pe benzină.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Olx, Autovit


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide