Dacia Logan preferata nemţilor prin programul „Rabla”

Autor: Cosmin Iordache 06 feb. 2009 Știri auto
Dacia Logan preferata nemţilor prin programul „Rabla”

Dacia Logan este al doilea model din topul maşinilor noi pe care nemţii intenţionează să le cumpere prin programul Rabla, conform Gândul. Explicaţia este simplă, germanii care au rămas cu un automobil vechi de 9 ani în proprietate, cu siguranţă, nu au situaţia materială să îşi permită un automobil foarte scump şi prin urmare se orientează la modelele ieftine disponibile pe piaţa germană. Pe primul loc se află automobilele Fiat, iar modelele Volkswagen, cele mai comercializate modele noi, reprezintă doar 17% din totalul comenzilor  primite prin programul "Rabla".

Statul german a demarat, o dată cu declinul pieţei auto, un program de stimulare a achiziţiei de automobile noi. Pentru fiecare automobil cu o vechime mai mare de 9 ani, dat în schimbul unuia nou, proprietarul va primi 2.500 de euro, cea mai mare sumă acordată în vreun stat european. Cele 1,5 miliarde, puse la dispoziţie de autorităţi, nu pot acoperi decât 600.000 solicitări, înregistrate pentru maşini achiziţionate între 14 ianuarie şi 31 decembrie 2009.

Criticii programului au susţinut că vor avea mai  mult de câştigat producătorii străini şi nu cei autohtoni. Iar ecologiştii au declarat că banii s-ar fi cuvenit şi celor care îşi casează automobilul şi nu-şi vor mai cumpăra un altul, pentru că au de gând să circule numai cu mijloacele de transport în comun.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide