Cea mai scumpă Dacia 1300 de pe OLX are dotări unice. Totuși, cu această sumă îți cumperi Logan nou

Autor: ProMotor 08 feb. 2021 Știri auto

Exemplare Dacia 1300 cu dotări specifice organelor de Miliție sunt o raritate, însă pasionații mașinilor retro mai au o șansă. Pe OLX a apărut un exemplar fabricat în anul 1984. Prețul acestuia este de 12.490 de euro.

Descrierea este destul de scurtă așa că nu știm care este povestea ei.

”Vând Dacia 1300 din anul 1984. Mașina este dotată cu toate accesorii de Miliție. Scaune din piele. Înmatriculată ca vehicul istoric”, sunt puținele detalii despre această mașină.

Nu știm nici câți kilometrii a acumulat până în prezent, dar știm că are motor pe benzină de o capacitate cilindrică de 1.300 cm³ și transmisie manuală.

O Dacia 1300 de Miliție se vinde pe OLX cu 12.490 de euro

Mașina arată destul de decent, însă este loc de mai bine având în vedere că se vinde ca vehicul de colecție, cu suma de aproape 12.500 de euro, care nu este deloc mică. În primul rând stratul de praf de la exterior este descurajant pentru orice cumpărător cu pretenții.

La interior situația este cam aceeași. Deși tapițeria nu pare a fi foarte degradată vedem că podeaua din dreptul șoferului este extrem de uzată. Nici sub capotă nu putem spune că mașina arată impecabil pentru că și aici există mult praf.

Intră în GALERIA FOTO

Cea mai scumpă Dacia 1300 de pe OLX are dotări unice. Cu banii ăștia îți iei Logan nou

Deasupra mașinii vedem că se află o bară de prindere pe care au fost montate un difuzor de tip goarnă și un dispozitiv de avertizare luminoasă compus dintr-un girofar. În interior nu se observă amplificatorul cu dispozitivul de alarmare și nici microfonul. Probabil, proprietarul nu a vrut să le expună, însă orice mașină de Miliție care apare la un o expoziție trebuie să aibă în dotare și aceste accesorii.

Partea mai puțin cunoscută despre mașinile de Miliție ar fi că aceste ”autospeciale” nu erau foarte ”speciale”. Ele nu avea modificări făcute la uzină menită să le îmbunătățească performanțele dinamice. Practic, ele nu erau ”tunate”.

Majoritatea vechilor Dacii folosite de organele de Miliție au fost casate. Totuși, vedem că mai există câteva exemplare care au supraviețuit.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: OLX



Comentarii
Inchide