DACIA: Primii 1.000 de clienți de Spring și-au primit mașinile

Autor: Mihai Morcovescu 02 nov. 2021 Știri auto

La circa o lună după ce a ajuns în România primul lot de 1.600 de ma­şini, reprezentanții Dacia au anunțat că au fost livrate deja 1.000 de unități Spring.

O treime dintre clienții care au intrat până acum în posesia mini SUV-ului electric de la Mioveni sunt din București și din județul Ilfov. În același timp, volume semnificative au mai fost înregistrate şi în județele Timiș, Iași, Cluj şi Brașov.

Conform informațiilor publicate de Dacia, nu mai puțin de 95% dintre clienții de Spring au ținut să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, care este oferit opțional de către constructorul român.

40% dintre mașinile livrate au fost albastre

Al doilea client român privat care intră în posesia unei Dacia Spring

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua Dacia Spring este echipată în nivelul de echipare standard cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru o stație de încărcare rapidă de tip „Wallbox”.

Culoarea „Cenote Blue” pare să fie preferata clienților români ai primului model 100% electric din istoria Dacia. De altfel, 40% dintre unitățile livrate în luna octombrie au fost comandate în această nuanță de caroserie.

Dacia Spring ascunde sub capotă un motor electric de 33 KW (45 CP), care este cuplat cu o baterie cu o capacitate de 26,8 KWh. Aceasta asigură o autonomie de 230 km, în ciclu WLTP, și ajunge până la 305 km, conform ciclului WLTP City (n.n. – cel care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Spring conduce la capitolul înmatriculări „electrice”

Mini SUV-ul oferă clienților săi în dotarea de serie echipamente de siguranță precum limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, frânare automată de urgență, aprindere automată a farurilor, dar și buton SOS pentru apelare de urgență. Garanția oferită de Dacia este de 3 ani sau 100.000 km pentru autovehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru baterie.

Livrările vor continua în următoarea perioadă către toți clienții care au lansat o comandă fermă. La sfârşitul lunii octombrie, Dacia Spring înregistrase deja peste 30.000 de comenzi la nivel european și se așteaptă ca până la finalul acestui an să aibă cea mai mare cotă de piață la noi.

Potrivit datelor furnizate de DRPCIV, 277 dintre cele 1.000 de Dacia Spring livrate în octombrie au și fost deja înmatriculate. Această valoare reprezintă aproximativ 10% din totalul de 2.703 de modele Dacia care au fost înmatriculate în aceeași lună. Astfel, Spring se poziționează în fruntea topului înmatriculărilor de mașini electrice pe piața românească.

Direcția de comunicare de la Dacia a anunțat că până la sfârșitul acestui an vor fi livrate în țara noastră peste 3.500 de unități Dacia Spring. Cele mai multe comenzi vor fi plasate în București, Cluj, Iași și Timișoara.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide