Dacia, primul producător din lume care oferă această opțiune la toate modelele

Autor: Elena Luchian 17 iun. 2020 Știri auto

Dacia este primul producător din lume care le oferă clienților această opțiune în toate gamele de modele. Este o opțiune pe care Mercedes-Benz și BMW nu o vor oferi probabil niciodată. Este vorba despre instalație GPL montată din fabrică.

GALERIE FOTO

Orice model Dacia poate fi comandat cu instalație GPL din fabrică. Nu există niciun alt producător în lume care oferă această opțiune.

Sub capota modelelor Dacia pe GPL se află un motor turbo de 1.0 litru, care poate funcționa atât pe benzină, cât și pe gaz petrolier lichefiat. În România, modelele poartă denumirea TCe 100 GPL. Șoferul poate alege să ruleze exclusiv pe GPL sau pe beninză, cu ajutorul unui comutator aflat sub ventilația de lângă portieră, iar acest lucru se poate face atât pe loc, cât și în timpul deplasării.

Astfel, orice model Dacia pe GPL poate parcurge până la 998 de kilometri cu un rezervor de carburant. Constructorul le promite clienților emisii reduse cu până la 11% în cazul lui Duster și cu până la 9% în cazul lui Sandero, reducând astfel emisiile de dioxid de carbun cu până la 2,4 tone în decursul a patru ani.

Cât costă modelele Dacia pe GPL?

În România, Dacia Duster echipată cu instalație GPL de pe liniile de asamblare ale uzinei de la Mioveni are un preț de pornire de 14.950 de euro. Sistemul de propulsie este disponibil începând cu cea de-a doua linie de echipare, Comfort, dar nu și cu echiparea de bază, Essential.

Sandero Stepway nu a ajuns încă pe piața din România, dar în Franța, versiunea pe GPL, care se numește acolo Eco-G, pornește de la 11.190 de euro și de la 9.890 de euro în Germania.

Dacia Logan TCe 100 GPL poate fi comandată începând cu 9.950 de euro de către clienții români, în timp ce aceștia plătesc de la 11.000 de euro pentru un Logan MCV cu același sistem de propulsie sau de la 13.150 de euro dacă își doresc un Logan MCV Stepway.

Străinii primesc și Dacia Lodgy pe GPL. 10.850 de euro costă în Franța această versiune.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia UK



Comentarii
Inchide