Când va ajunge Dacia să construiască doar mașini electrice? Un oficial explică

Autor: Promotor 26 iul. 2021 Știri auto

Aproape toți producătorii auto au anunțat momentul în care vor deveni brand-uri exclusiv electrice. Și Dacia ia startul în cursa către o gamă cu emisii zero. Când va ajunge la linia de sosire?

GALERIE FOTO

Planul “Fit for 55”, anunțat de Comisia Europeană, propune 2030 ca deadline pentru eliminarea motoarelor pe combustie. Toți producătorii auto se văd nevoiți să accelereze tranziția de la modele cu propulsie convențională la mașini electrice. Dacia nu face excepție.

Acest lucru nu se va întâmpla însă, la Dacia, mai devreme de 2026-2028. Este termenul înaintat de Philippe Brunet, vicepreședinte senior Renault, responsabil pentru propulsiile pe combustie și electrice.

Costurile mari ale tehnologiei bateriilor vor reprezenta o provocare pentru Dacia, un brand recunoscut pentru prețurile accesibile cu care ajung pe piață modelele sale.

“Dacia nu va fi o marcă electrică în următorii cinci ani”, a explicat oficialul Renault, care consideră că prețul bateriilor trebuie să scadă sub 100 de dolari pe kWh, pentru ca acestea să devină accesibile pentru compania românească.

Mai mult, o producție exclusiv electrică presupune o investiție mare în centre noi de producție sau în cele deja existente, cum ar fi cel de la Mioveni.

Primul model electric al companiei, Dacia Spring, reprezintă rezultatul unei colaborări eficiente cu partenerii din China ai grupului Renault. Spring este accesibil pentru că este, de fapt, versiunea europeană a modelului Renault City K-ZE, construit în China pentru piața locală.

Dacia va oferi mașini hibride înaintea celor electrice

Până să ajungă la mașini electrice, Dacia trebuie să ofere, mai întâi, o gamă hibridă. “Propulsiile hibrid sunt un compromis bun, cu un preț accesibil și emisii de dioxid de carbon reduse”, spune Phillipe Brunet.

Primul hibrid al companiei Dacia ar putea va fi modelul care va înlocui actualul Lodgy. Odată cu faceliftul, acesta ar putea primi și o versiune cu emisii zero.

Renault va construi toate mașinile electrice în Franța

Renault plănuiește să construiască toate mașinile electrice ale grupului în Franța. 400.000 de unități pe an este obiectivul. “Când va fi o cerere mai mare, după 2025-2028, vom lua în considerare să producem mașini electrice și în altă parte pe teritoriul Europei. Deocamdată nu avem un plan în aest sens”, a dezvăluit oficialul francez.

Următorul model nou electric cu logo-ul constructorului francez va fi Renault 5. Acesta este programat să-și facă apariția pe piață în 2024. “Avem în plan să-l aducem la același preț cu un Clio, de exemplu”, anunță Brunet, potrivit LifeNews.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide