Veste excelentă pentru cei care vor o Dacia Spring. Ce se întâmplă cu mașina electrică?

Autor: Elena Luchian 12 iul. 2021 Știri auto

Vine o veste excelentă pentru cei care își doresc o Dacia Spring. În primăvară, mulți dintre românii care au vrut să comande mașina electrică au fost trecuți pe lista de așteptare.

GALERIE FOTO

S-au redeschis listele de comenzi pentru Dacia Spring. Astfel, clienții al căror nume apărea pe listele de așteptare pot acum să demareze procedurile de comandă, scrie lifenews.ro.

Nu numai cei care își trecuseră numele pe listele de așteptare pot comanda acum modelul electric, ci și persoane care nu își manifestaseră interesul până acum. Evident, prioritate au cei care se regăsesc deja în baza de date a Dacia.

Primii clienți, adică cei care au comandat deja un exemplar, își vor primi mașina electrică în toamna acestui an. Este incertă situația celor care abia acum ajung pe listele de comenzi, având în vedere valabilitatea redusă a notei de înscriere în Programul Rabla. Un tichet rămâne valabil pentru o perioadă de 240 de zile (aproximativ 8 luni). Sunt însă, șanse mari, ca acești clienți să se încadreze în termen.

Dacia Spring, disponibilă din nou pentru comandă. Cât costă, de fapt, mașina electrică?

Informația vine la scurt timp după ce bugetul pentru Programul Rabla Plus a fost suplimentat cu 200 de milioane de lei. 45.000 de lei este subvenția oferită de stat la achiziționarea unui vehicul cu emisii zero. Aceasta nu trebuie să depășească însă, jumătate din prețul de listă al mașinii.

Astfel, cei care s-au înscris în programul guvernamental pot achiziționa mașina cu un preț foarte accesibil de numai 7.700 de euro. Este suma trecută în dreptul versiunii Comfort cu preț de listă de 16.800 de euro, care va fi disponibilă la o dată ulterioară.

Mașinile comandate până în prezent sunt însă, Comfort Plus, versiune care pornește de la 18.100 euro.

Indiferent de echipare, performanțele sunt aceleași. Prima mașină electrică din istoria Dacia este pusă în mișcare de un motor electric care dezvoltă 45 de cai putere. O baterie cu o capacitate de 26,8 kWh îi asigură lui Spring  autonomie e până la 305 kilometri în ciclul WLTP City (rulare în mediul urban).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide