Dacia Sandero: 5 motive pentru care e mai bine să alegi versiunea Stepway

Autor: George Cristea 30 nov. 2020 Știri auto

Ca și în cazul generației anterioare, Sandero este disponibil acum atât în versiunea standard, cât și ca versiune cu valențe de crossover, sub numele de Sandero Stepway. Dacă te gândești să alegi între cele două modele, iată 5 motive pentru care e mai bine să alegi versiunea Stepway.

Intră în Galeria FOTO

Versiunea Stepway a modelelor Dacia a fost întotdeauna privită ca una elitistă, beneficiind de o dotare mai bogată și elemente distinctive care fac mașina mai atrăgătoare. Introdusă inițial în gama Sandero, Stepway a devenit rapid o echipare disponibilă și altor modele. Rețeta a fost întotdeauna aceeași: gardă la sol înălțată, panouri de caroserie care să scoată în evidență predilecția pentru aventură dar și o gamă mai bogată de echipamente.

Desigur, există și un revers al monedei, pentru că în univers trebuie să fie un echilibru. Nu putem trece cu vederea că Sandero Stepway are un preț mai mare, iar caroseria mai înaltă va afecta ținuta de drum în viraje. Desigur, inginerii Dacia știu acest lucru și au compensat cu un tren de rulare mai ferm, dar asta înseamnă o penalizare a confortului. Chiar și așa, sunt multe motive pentru care Sandero Stepway este o alegere mai bună decât Sandero. Iată cinci dintre cele mai importante.

5 motive să alegi Stepway: argumente subiective

Motivul 1: Designul mai atractiv
Dacia s-a străduit să diferențieze mai mult versiunea Stepway de ce standard a lui Sandero. Pe lângă protecțiile din plastic din zona aripilor și spoilerelor, Sandero Stepway dispune de o capotă a motorului specifică și bare de acoperiș polivalente.

Apoi, în interior, diferențele sunt la fel de evidente, contribuind la o ambianță mai plăcută. Astfel, Sandero Stepway folosește accente colorate și marcaje care contribuie la buna dispoziție a celui care vrea să-și justifice diferența de preț plătită în plus pentru Sandero Stepway.

Motivul 2: Acces mai bun în interior și vizibilitate superioară
Nu toți au această problemă, dar cei mai în vârstă vor aprecia accesul mai facil datorat poziției mai înalte de conducere. Cu alte cuvinte, nu trebuie să te apleci la fel de mult pentru a intra în mașină. Acest aspect este adesea trecut cu vederea de cei care cumpără o mașină, dar cei cu probleme la coloană vor aprecia mai mult Sandero Stepway.

În plus, aceasta aduce beneficii și în cazul conducerii, prin vizibilitatea mai bună oferită. Poziția de conducere mai înaltă este suficientă pentru a face conducerea mai confortabilă și mai sigură. Și pentru că tot veni vorba de confort, nu trebuie uitat că noua generație a Daciei Sandero are scaune mult mai confortabile. Asta înseamnă mai puțină oboseală în cazul călătoriilor lungi.

Motivul 3: Un interior mai plăcut și spirit practic
Accentele colorate care decorează planșa de bord, panourile ușilor și tapițeria scaunelor lui Sandero Stepway vor face viața la bord mai plăcută. Nu trebuie uitate valențele practice superioare ale lui Sandero Stepway cu barele de acoperiș care pot fi montate longitudinal sau transversal pentru a permite montarea diverselor accesorii.

De ce să alegi versiunea Stepway: argumente pragmatice

Motivul 4: Prețul suplimentar acceptabil
Întotdeauna, argumentul principal al Dacia a fost prețul imbatabil, iar acest lucru nu s-a schimbat odată cu lansarea noii generații. Sigur, Dacia Sandero Stepway are un preț de pornire substanțial mai mare decât al modelului Sandero de bază (12.050 versus 8.600 de euro), dar asta doar pentru că Sandero este disponibil și în versiunea „neechipată” Access. Odată ce nivelăm terenul, vedem că diferența de preț este de 1.300 de euro în cazul echipării Essential și scade la 1.100 de euro în cazul echipării Comfort.

Motivul 5: Revânzare mai ușoară
Versiunile Stepway au fost întotdeauna mai căutate pe piața second hand, astfel că șansele de revânzare sunt mai bune. În plus, diferența de preț plătită la achiziționare va putea fi recuperată în mare parte în momentul vânzării. În plus, cum noile modele sunt din start mult mai competitive decât cele ale generației anterioare. Ne așteptăm ca deprecierea să fie chiar mai mică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide