Dacia Sandero este Mașina Anului 2021 și în Marea Britanie

Autor: Elena Luchian 18 ian. 2021 Știri auto

Dacia Sandero cucerește piață după piață. După ce a fost aleasă Mașina Anului 2021 în România, modelul românesc a câștigat același titlu în Marea Britanie.

GALERIE FOTO

Dacia Sandero a luat trofeul cel mare la Premiile What Car?. Și nu a fost singurul. Modelul românesc s-a impus și la categoria “Mașina Mică a Anului”.  “Iese în evidență pentru că este extrem de plăcută la condus. Este și foarte practică, și foarte economică și poate fi achiziționată pentru un preț foarte mic”, sunt atuurile pe care jurnaliștii britanici le-au remarcat la Dacia Sandero.

Au mai ajuns două trofee în România. Ford Puma, construit la Craiova, a fost desemnat “SUV-ul de clasă mică al anului”. Versiunea Puma ST este “SUV-ul sportiv al anului” în Marea Britanie.

BMW, cel mai premiat constructor la Mașina Anului 2021 în Marea Britanie

La Premiile What Car?, BMW a fost cel mai premiat constructor. BMW X5 a fost ales “SUV-ul de lux al anului”. Titlul de “SUV-ul coupe al anului” i-a revenit lui X6. Noul BMW Seria 4 a fost votat “Coupe-ul anului”, iar BMW Seria 5 este “Mașina de lux a anului”, iar BMW Seria 3 “Mașina Executive a anului”.

Și suedezii de la Volvo și-au adjudecat două premii. Porsche Taycan este “Mașina de performanță a anului”, iar 718 Cayman este “Mașina sport a anului”.

Volkswagen ID.3 a fost votat “Electrica compactă a anului”, în timp ce Tesla Model 3 a fost aleasă “Electrica de clasă mare a anului”.

Și sud-coreenii de la Kia au motiv de mândrie după desemnarea premiilor What Car?. Sorento este „SUV-ul de clasă mare al anului”. La categoria “SUV de familie” s-a impus Volvo XC40, iar la clasa “Mașina de familie” a câștigat Seat Leon. Skoda Octavia Combi iV a fost desemnată “Mașina Plug-in Hybrid a Anului”. Skoda Superb break este “Break-ul Anului”.

Fiecare dintre câștigători a fost supus testelor de sute de kilometri pe diferite tipuri de suprafețe, inclusiv pe circuit. Juriul ia în considerare atât performanțele, cât și dotările, atât prețul, cât și costurile de întreținere.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide