Dacia Sandero pe GPL a fost testată pe Autobahn. Modelul autohton a prins 178 de km/h – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 08 ian. 2023 Știri auto

Unei Dacii Sandero pe GPL din 2021 i-au fost testate limitele pe Autobahn.

Pe o autostradă din Germania o Dacia Sandero cu un motor pe benzină și GPL a reușit să prindă o viteză de aproape 180 de km/h. În prima parte a testului, Dacia Sandero a mers constant cu o viteză cuprinsă între 105 km/h și 110 km/h.

”Recordul” de viteză al Daciei Sandero poate fi văzut după minutul 18 al clipului, pe o porțiune liberă a autostrăzii. Mașina a accelerat progresiv de la 150 de km/h până la peste 175 de km/h, apoi, mai încet până la 178 de km/h.

Viteza maximă pe care Dacia Sandero poate să o atingă este de 183 de km/h, nu departe de recordul realizat în clipul video. Timpul pe care mașina îl face de la 0 la 100 de km/h este de 11,6 secunde. Cuplul mașinii este de 170 Nm.

Motorul cu 3 cilindri este adaptat pentru GPL

Modelul autohton are un motor TCe ECO-G 100 pe benzină și GPL de 101 CP, care se încadrează în standarul de poluare Euro 6. Prețul unei astfel de mașini începe de la 14.500 de euro.

Varianta TCe 100 ECO-G este un motor din 3 cilindri. Este adaptat special astfel încât să poată funcționa atât cu benzină, cât și cu GPL, acest lucru fiind posibil prin montarea a două rezervoare, unul de benzină (cu o capacitate de 50 de litri) și un altul de GPL, de 40 de litri pentru Sandero.

Rezervorul de GPL ia de regulă locul roții de rezervă. Alimentarea este facilă, printr-o clapă situată lângă orificiul de alimentare pentru benzină, durând aproximativ 2 minute pentru o umplere completă a rezervorului.

Motorul pe GPL are cu 11% mai puține emisii de CO² decât un motor similar pe benzină de 100 CP. Rezervorul de GPL aduce autonomiei un plus de 430 de km față de cel pe benzină. Cu ambele rezervoare pline, mașina poate avea o autonomie de 1.000 de kilometri.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide