Dacia Sandero revine pe prima poziție în Europa. Modelul românesc este cel mai vândut automobil pe Bătrânul Continent

Autor: Ionuț Vîlciu 20 nov. 2023 Știri auto

Dacia Sandero s-a reîntors în fruntea clasamentului european în ceea ce privește cifrele de vânzări. Duelul cu Tesla Model Y continuă.

Dacia Sandero a reușit să se întoarcă în fruntea clasamentului european pentru vânzările de mașini noi. În octombrie, Sandero a fost din nou cel mai vândut automobil din Europa, în timp ce SUV-ul electric de la Tesla n-a prins nici măcar Top 10, conform Profit.ro.

Vânzările modelului Dacia Sandero au crescut simțitor în luna octombrie, la aproximativ 21.100 de exemplare. Astfel, hatchback-ul a înregistrat o creștere de 37,7% față de octombrie 2022, după ce în ultimele luni ritmul înmatriculărilor începuse să scadă. Modelul produs la Mioveni și în Maroc a depășit la mare distanță principalii competitori. O scădere vertiginoasă este trecută în dreptul electricei Tesla Model Y, care a vândut mai puțin de 10.000 de unități în octombrie, un rezultat care o plasează abia pe locul 24. Acest lucru este cauzat de sistemul de livrări în valuri pe care l-a adoptat compania americană.

Dacia Sandero este din nou lider în Europa

Pe locurile următoare în clasamentul s-au situat Renault Clio cu 14.500 unități, Toyota Yaris Cross cu 14.400, Peugeot 2008 cu 14.200 unități și Citroen C3 cu 14.100 unități. Cu un volum de 13.400 de autoturisme, Ford Puma s-a situat pe locul 8, ceea ce arată că SUV-ul subcompact produs la Craiova încă se bucură de cerere consistentă din partea clienților. De asemenea, aproximativ 30% din totalul exemplarelor Ford Puma produse la Craiova ajung să fie exportate în Marea Britanie.

Chiar dacă Dacia Sandero se descurcă foarte bine în ultima perioadă, nu putem spune același lucru despre SUV-ul Duster. Schimbarea de generație este iminentă, iar acest lucru se resimte în cele mai noi cifre de vânzări. SUV-ul autohton urmează să primească o nouă generație în perioada imediat următoare, astfel că mulți clienți aleg să aștepte lansarea pe piața pentru cea de-a treia generație a SUV-ului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide