Începe producția noului model Dacia Duster. Uzina de la Mioveni va produce și modelul Bigster

Autor: Radu Țuțulan 12 nov. 2023 Știri auto

Directorul General Dacia România a anunțat că începe producția noului model Duster, iar de anul viitor, tot la uzina din Mioveni va fi pregătită linia de asamblare pentru Dacia Bigster.

Producția noii generații Dacia Duster va fi lansată în câteva săptămâni.

În primele 9 luni din 2023, producția de autoturisme în România a atins volumul de 375.860 unități (234.530 DACIA + 141.330 FORD OTOSAN) o scădere de -1.8% față de perioada similară din 2022. Luna trecută, la Craiova, Ford Otosan a lansat producția noului model Transit Courier (detalii aici). La Mioveni, Dacia produce zilnic aproape 1400 de mașini

Anunțul a fost făcut chiar de Directorul Dacia România, care a precizat că vor fi demarate procedurile pentru a se începe și producția modelului Bigster.

Începe producția noului model Dacia Duster

Uzina de la Mioveni este pregătită să înceapă asamblarea noii generații Duster încă de la finalul acestui an.

Suntem la câteva săptămâni să avem acordul de fabricație, practic să începem, să demarăm producția Duster, noua generație la Mioveni. Și ăsta e un lucru extraordinar. Vorbim de cel mai bine vândut SUV din Europa în retail, în ultimii 6 ani. Este un motiv de mândrie pentru toată lumea de pe platforma de la Mioveni, de la Centrul de Tehnologie de la Titu, de la Centrul de Excelență de Design din București”, a declarat Mihai Bordeanu, directorul general Dacia România, citat de economedia.ro.

Șeful Dacia România și director brand pentru Europa de sud-est, a mai transmis că la începutul anului 2025 este programată lansarea Bigster.

Când începe producția Dacia Bigster

Acest nou model va fi disponibil abia peste 2 ani, însă producția lui ar trebui să demareze anul viitor.

În 2025, la început de an, vom lansa Bigster, o mașină de segment C, mai mare decât Duster. Evident, ca să putem să-l fabricăm în 2025 trebuie să lucrăm anul viitor și asta e o mare provocare. Modelul a ajuns deja la Centrul de Design și mai departe la Centrul Tehnic de la Titu” a mai anunțat Bordeanu.

În primele 9 luni din 2023, producția de autoturisme în România a atins volumul de 375.860 unități. Dintre acestea, Dacia a fabricat 234.530, iar Ford Otosan 141.330.

Uzina Dacia de la Mioveni produce zilnic aproape 1400 de vehicule.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide