„Dacia Sandero mi-a salvat viața!” Un jurnalist britanic povestește

Autor: David Andrei 19 apr. 2021 Știri auto

„Dacia Sandero mi-a salvat viața”, povestește un jurnalist britanic. Sandero este cea mai ieftină mașină disponibilă în Regatul Unit.

GALERIE FOTO

“Cum mi-a salvat viața cea mai ieftină mașină din Regatul Unit, Dacia Sandero.” Așa se numește testul video realizat de Mat Watson de la CarWow.

Noua Dacia Sandero are un preț de pornire de 7.995 de lire sterline în Regatul Unit. Este suma rezervată versiunii SCe 65 cu motorul de 1.0 litru cu trei cilindri, care dezvoltă 65 de cai putere, și cu echipare Access. Versiunea testată însă, este una superioară, cu echiparea Comfort, transmisie manuală cu șase trepte și rezervor de gaz petrolier lichefiat, care pornește de la 11.995 de lire sterline.

“Nu e cea mai atrăgătoare mașină din lume, dar nu e o mașină cu pretenții! Chiar și versiunea de bază primește lumini de zi LED, ceea ce e chiar impresionant!” Mașina de test are și lumini de ceață, și o serie de elemente decorative cromate.

Jurnalist britanic: „Dacia Sandero nu mai arată ieftin!”

Odată urcat în cabină, Mat Watson este surprins. “Vechea Sandero arăta ieftin, să fim sinceri. Dar aceasta nu arată așa, cu siguranță! Foarte inteligent cum au integrat aceste inserții textile pe bord. Da, e plastic tare pe bord și pe fețele ușilor. Dar la ce te poți aștepta la acest preț?”

Volanul este plăcut la atingere, iar la bord se regăsește un ecran tactil de 8 inci. Mat e impresionat că permite conexiuni Apple CarPlay și Android Auto. Versiunile entry-level nu vin cu acest ecran, dar au un suport de telefon. Iar dispozitivul personal se poate transforma într-un ecran al mașinii. Sunt două porturi USB în partea din față.

“Am condus recent un Volkswagen Golf cu preț de 40.000 de lire sterline. Iar scaunele vârfului de gamă Golf dădeau senzația că sunt mai ieftine decât cele din Dacia Sandero”, povestește Watson. El găsește că spațiul la cap și la genunchi este decent pe bancheta din spate.

Cum i-a „salvat” Sandero viața lui Mat Watson

“Am primit un telefon de la doctorul meu care mi-a spus că, dacă ajung la el într-o oră, mă poate vaccina anti-Covid”, spune Mat Watson. Așa că a pornit în goană, cu Dacia Sandero pe autostradă, spre clinica medicală din Londra. “Sper că cea mai ieftină mașină din Regat îmi va da șansa să mă vaccinez!”

O oră mai târziu, a parcat mașina în fața clinicii și a primit prima doză de vaccin. “Am reușit mulțumită lui Sandero!”, spune el fericit când revine la mașină.

După vaccinare, Mat testează accelerația de la 0 la 100 km/h. „Hai, micuțo!”, insistă el. 12,45 de secunde mai târziu, ajunge la 100 km/h.

Cea de-a doua tentativă a fost mai rapidă: 11,8 secunde.

CAR

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide