Dacia Sandero Stepway, testată la limită. Cât face, de fapt, de la 0 la 100 km/h?

Autor: David Andrei 03 mai 2021 Știri auto

Dacia Sandero Stepway a fost testată la limită. Manevre de evitare a obstacolelor, slalom printre jaloane și teste de accelerație și frânare au fost doar câteva intre probele la care a fost supusă. Cât face, de fapt, de la 0 la 100 km/h?

GALERIE FOTO

Dacia Sandero Stepway a trecut cu bine Testul Elanului, realizat de spaniolii de la km77. Acum tot spaniolii sunt cei care o testează la limită.

Carwow.es a pus la treabă versiunea Eco-G cu rezervor de GPL și 100 de cai putere cu echiparea de top, Comfort. Mai înaltă, cu o gardă mai mare la sol decât un Sandero standard, versiunea Stepway are, cu siguranță, un comportament diferit în condițiile unor manevre bruște.

Spre deosebire de echipa km77.com cei de la Carwow.es îi trec în cont un fenomen de subvirare pronunțat. Aceștia observă și un comportament slab în manevre la limită. „Dar rezultatele obținute nu sunt chiar atât de rele”, concluzionează ibericii. Caroseria se balansează, dar șoferul are tot timpul direcția sub control.

Mașina se comportă bine la proba de slalom, dar traseul este parcurs la viteză mică.

Dacia Sandero Stepway accelerează de la 0 la 100 km/h

Pentru versiunea Dacia Sandero Stepway Eco-G, producătorul anunță că sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 11,9 secunde. După mai multe încercări, spaniolii au obținut o durată mai mare. Mașina a accelerat în 12,7 secunde.

De 19,6 secunde a avut nevoie pentru a parcurge un sfert de milă (400 de metri) și de 34,13 secunde pentru 1.000 de metri.

5,44 secunde de la 40 la 80 km/h și 20 de secunde de la 80 la 120 km/h.

La proba de frânare, Dacia Sandero Stepway oprește de la 120 km/h în 57,90 de metri la o primă testare. Apar probleme la frânarea în curbă, pentru că apare același fenomen de subvirare, iar cel aflat la volan are senzația că nu poate păstra traiectoria aleasă.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide