Dacia sărbătorește asamblarea a 100.000 de exemplare Jogger la Mioveni

Autor: Adrian Somai 27 mart. 2023 Știri auto

Dacia a anunțat la începutul acestei săptămâni asamblarea exemplarului cu numărul 100.000 al modelului Jogger în cadrul uzinei de la Mioveni. Prezentat în premieră absolută în cadrul Salonului Auto de la München din toamna anului 2021, Dacia Jogger s-a impus în scurt timp drept cel mai accesibil vehicul de familie cu 7 locuri de pe piață.

Spațiul interior generos, caracterul polivalent și ergonomia remarcabilă sunt atribute care i-au adus modelului recunoașterea presei de specialitate, reflectată în premii precum „Best Value Car”, acordat în 2022 de publicația britanică Business Car, „Golden Steering”, atribuit de publicațiile germane Bild am Sonntag și Auto Bild, sau trofeul „Mașina Anului 2023”, acordat de publicația franceză L’Argus de l’Automobile.

Potrivit comunicatului de presă emis de producătorul român, vehiculul aniversar care marchează atingerea acestui prag important de producție este un exemplar echipat cu o motorizare hibridă de 140 de cai, în configurație cu șapte locuri și nivel de echipare Extreme. Modelul, de culoare Lichen Kaki, este destinat unui client din România.

Peste 90% din producția lui Jogger este destinată exportului

Dacia Jogger a fost vândut, până la sfârșitul lunii februarie 2023, în peste 4.200 de exemplare. Peste 90% din producția modelului este destinată exportului, cele mai importante piețe de desfacere pentru Jogger dovedindu-se a fi piețele auto din Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie. În Hexagon au plecat de la lansare și până acum peste 18.500 de unități ale monovolumului Jogger, în timp ce Germania au ajuns aproximativ 11.350 de exemplare.

Dacia traversează o perioadă excelentă din toate punctele de vedere, modelele producătorului auto cu sediul la Mioveni înregistrând cifre de vânzări foarte bune pe mai multe piețe europene. Astfel, este dovedit faptul că strategia constructorului român dă rezultate, modelele accesibile fiind încă la mare căutare pe Bătrânul Continent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide