Dacia scumpește din nou modelul electric Spring. Vezi cât costă acum vehiculul cu zero emisii

Autor: Mihai Morcovescu 07 feb. 2022 Știri auto

Dacia Spring, primul model electric din istoria mărcii autohtone, este un imens succes de piață, dar acest lucru nu mai surprinde pe nimeni. Vânzările înregistrate de producătorul român au crescut anul trecut cu 3% comparativ cu 2020. Această creștere poate fi atribuită în mare parte urbanei cu zero emisii.

În contextul scumpirii materiilor prime, dar și a crizei sanitare și a semiconductorilor, prețurile mașinilor noi au urcat în 2021. În cazul constructorului din Mioveni, prețurile au crescut cu 4-7 procente anul trecut.

Modelul Spring nu a făcut nici el excepție, prețul acestuia fiind majorat în două rânduri după debutul comercial din martie 2021. Ultima scumpire datează de la începutul acestui an, iar noi îți vom spune cât costă în prezent electricul românesc.

Cât costă în prezent Dacia Spring?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dacia Spring și-a făcut debutul comercial în luna martie 2021. Producătorul român anunța atunci un preț de pornire de 18.100 de euro cu TVA inclus.

În ciuda succesului de piață pe care l-a avut în cursul anului trecut în rândul românilor, Dacia a majorat prețul lui Spring. Concret, începând cu 1 decembrie 2021, prețul modelului cu zero emisii produs în China ajunsese la 19.100 de euro.

Astfel, versiunea Comfort Plus, singura disponibilă pe piața locală, costa la acel moment cu 1.000 de euro mai mult decât prețul inițial.

Începutul de an 2022 a adus cu sine o nouă scumpire pentru primul model electric din portofoliul Dacia. În prezent, dacă dorești să-ți achiziționezi un Spring, va trebui să plătești cu 500 de euro mai mult decât în urmă cu două luni.

Altfel spus, prețul de catalog pentru un Spring este acum de 19.600 de euro. Dar, dacă achiziția se face prin Programul Rabla 2022 și Programul Dacia Avantaj și clientul mai beneficiază și de alte reduceri, mașina va putea fi achiziționată la un preț de aproximativ 8.250 de euro.

Perioada de așteptare pentru cei care comandă acest model este cuprinsă între opt și zece luni. Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul. Pentru baterie garanția este de 8 ani sau 120.000 km.

Spre comparație, în Slovacia, Dacia Spring Comfort Plus pornește de la 18.300 de euro. În Italia, mașina pornește de la 21.600 de euro, în timp ce germanii trebuie să plătească 21.790 de euro.

Cum spuneam, deocamdată există o singură variantă de echipare, Comfort Plus. Ulterior, va debuta pe piața din țara noastră o a doua versiune, denumită Comfort. Această va fi mai accesibilă, dar și mai slab echipată. Încă nu se știe cu exactitate când va fi lansată pe piață.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide