Dacia se pregătește să lanseze un SUV cu șapte locuri

Autor: Marius Vişan acum o lună Știri

Dacia plănuiește de ceva vreme să lanseze un SUV cu 7 locuri și se pare că, în sfârșit, a găsit motivația și resursele pentru a face acest lucru.

Site-ul francez Argus susține că noul model Dacia care nu are încă un nume va avea premiera în primăvara anului viitor. Se pare că din gama celor de la Dacia va fi retras modelu Lodgy. Monovolumul nu a stat bine din punct de vedere al vânzărilor, doar 28.994 de exemplare au fost vândute în Europa anul trecut, comparativ cu cele 220.167 de unități Duster.

Publicația franceză se așteaptă ca noul model să fie un SUV, de aproximativ 4,5 metri, bazat pe o versiune extinsă a platformei CMF-B, care susține, de asemenea, noua generație Renault Clio și Renault Captur, precum și cel mai recent model Nissan Juke. Se așteaptă ca stilul să fie diferit de a lui Duster, cu o formă pătrățoasă ce va deschide spațiul interior pentru trei rânduri de locuri.

SUV-ul Dacia cu 7 locuri vine pe platforma CMF-B

Din punct de vedere tehnologic va avea un nou sistem de infotainment care ar trebui să fie prezent și următoarea generație Sandero. Este foarte puțin probabil să ofere sisteme mai avansate de asistență a șoferului, precum conducerea semi-autonomă de nivel 2, dar ar putea să fie dotat cu senzori de avertizare de părăsirea benzii de circulație, precum și cu sistem de detectare a unghiului mort.

Cel mai probabil noul model ca avea sub capotă binecunoscutele motoare pe benzină TCe de 1,0 litri și 1,3 litri, precum și unitatea diesel dCi de 1,5 litri. Sistemul hibrid E-Tech care a debutat pe Clio va fi oferit pe noul SUV cu 7 locuri la o dată ulterioară.

 

 


Sursa foto: Carscoops.com


Comentarii
Inchide