DACIA SPRING: 40.000 de comenzi în opt luni în toată Europa

Autor: Mihai Morcovescu 20 nov. 2021 Știri auto

Reprezentanții Dacia au anunțat că modelul electric Spring a strâns 40.000 de comenzi în cele opt luni scurse de la lansare. Din acest total, 7.500 provin de la clienți din România, 1.700 fiind deja livrate, urmând ca până la sfârșitul lui 2021 să fie livrate 3.500 de unități.

Începând din luna octombrie, clienții din mai multe țări din Europa au intrat în posesia mașinilor lor pe care aceștia le precomandaseră între lunile martie și iunie ale acestui an.

Medie de 5.000 de comenzi pe lună

Programul de precomenzi fără precedent lansat în mai multe țări europene, între care România, Franța, Italia, Germania și Spania, a fost un mare succes deoarece, în primele trei luni de la lansare fuseseră deja lansate peste 16.000 de pre-comenzi.

Succesul imens de piață de care se bucură primul vehicul electric din istoria mărcii românești este oglindit în media lunară de circa 5.000 de comenzi noi pe care Dacia a înregistrat-o la noul său model Spring începând cu luna iulie în toată Europa, indiferent că vorbim de zone urbane, suburbane sau rurale. În același timp, oficialii de la Dacia au mai precizat că ritmul comenzilor a ajuns la aproximativ 5.000 de mașini pe lună pe piața din Franța.

Dacia oferă clienților săi cel mai accesibil vehicul 100% electric de oraș cu aspect de SUV. Ușor de utilizat și de încărcat și oferind o autonomie de până la 305 km în ciclu urban WLTP, Dacia Spring reprezintă un mijloc de mobilitate relevant pentru majoritatea europenilor care conduc zilnic doar 30 de kilometri.

La începutul lunii noiembrie, prețul la modelul Dacia Spring a fost majorat pe piața autohtonă la începutul lunii noiembrie cu 1.000 de euro comparativ cu prețul anunțat de producător în luna martie.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide