Proprietarul unei Dacia Spring a avut o mare surpriză când a ridicat capota – VIDEO

Autor: ProMotor 22 dec. 2021 Știri auto

Un proprietar de Dacia Spring a postat pe Facebook o situație inedită.

Este vorba de o filmare în care bărbatul ne arată cum sub capota mașinii lăsate la încărcat, la o stație publică, s-a adăpostit o pisică. „Ce poate fi cald la o electrică de se bagă pisicile?”, se întreabă pe rețeaua de socializare proprietarul acestei Dacia Spring.

Cel mai probabil pisica a fost atrasă de căldura componentelor aflate sub capotă. „Vrea să ajute la pornirea motorului”, comentează un alt internaut. „Trebuie comandat scutul de aluminiu”, recomandă altcineva. Adevărul este că, pentru astfel de situații, un scut ar fi potrivit, fie el din aluminiu sau din plastic.

„Mașina asta, când se încarcă, miaună?”

Intră în GALERIA FOTO

Proprietarul Daciei Spring cu pricina este din Deva. Ne-a contactat pentru a ne oferi mai multe detalii. Acesta spune că în acea seară a fost să încarce gratuit Spring-ul la o stație PECO Socar din Deva. Cum avea de așteptat cam o oră, s-a așezat la o masă.

La un moment a zărit o pisicuță care se juca și mieuna într-una. „Era ba pe mese, ba pe bănci, ba făcea ture prin zonă. Brusc a dispărut. Unde ? Nu știu. ‘Și-o fi găsit un loc călduț și a rămas acolo sau i-or fi dat cei din PECO ceva să mănânce’ mi-am zis”, ne-a povestit bărbatul.

Din cauza frigului, a întrerupt încărcarea. A doua zi de dimineață el s-a deplasat la Romstal pentru a continua încărcarea. A cuplat charger-ul și, după câteva secunde, a auzit un mieunat. „Mă gândeam că o fi vreo mâță pe prin zonă, aidoma celei de cu o seară înainte și nu dau atenție… După vreo două minute, un angajat Romstal, care era la cafea cu alții, vine la mine și mă întreabă: ‘Domnu’, mașina asta, când se încarcă, face ca pisica?’. Atunci mi-am dat seama unde dispăruse pisica aceea”, și-a mai amintit amuzat posesorul Daciei Spring.

Practic, pisica a stat pe convertizorul de tensiune toată noaptea, după cum a spus bărbatul. „M-am plimbat cu pisica în jur de 4 kilometri dus-întors. Deci, am ‘luat-o’ de la Socar, am dus-o în parcarea din fața blocului, vreo 2 kilometri. Apoi am adus-o înapoi la Romstal dar, ca să ajung de acasă la Romstal și apoi la Socar trebuie să merg încă vreo 500 de metri până la un giratoriu ca să vin înapoi”, ne-a mai explicat proprietarul Spring-ului.

VIDEO

Românii au montat deja diverse accesorii pe Dacia Spring

Scutul metalic este doar unul dintre accesoriile pe care mulți români și le-au montat pe mașină. Pe lângă acesta, mai există persoane care au fost nemulțumite de confortul pe care îl oferă prima Dacia electrică, așa că și-au montat încălzire în scaune, pe când alții și-au montat un sistem de iluminat pentru portbagaj.

Dacia domină Europa: Spring a ocupat locul 3 în topul modelelor electrice

În cea de-a 11-a lună, Spring a fost al treilea cel mai vândut vehicul complet electric (BEV) la nivel continental. După cum reiese din datele publicate de Jato Dynamics, micuța urbană pe baterii s-a comercializat în 5,746 de unități.

Cel mai vândut automobil electric în luna noiembrie a fost Tesla Model 3, cu 10.739 unități. Această valoare reprezintă o creștere cu 119% comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Pe locul al doilea s-a clasat Renault Zoe, cu 8.658 de exemplare comercializate. Asta înseamnă o scădere cu 12 procente față de luna noiembrie anul trecut.

Demn de remarcat este faptul că Dacia Spring a devansat modele consacrate precum Tesla Model Y, Skoda Enyaq, Volkswagen ID.4, Peugeot e-208 sau Kia e-Niro.

În acest moment, pe piața din Româna, Dacia Spring se vinde cu suma de 19.100 de euro. Din această sume se mai poate scade și bonusul oferit prin programul Rabla Plus.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia Spring România / Facebook



Comentarii
Inchide