Dacia Spring în versiune chinezească se vinde pe Alibaba. Cât plătesc chinezii pentru Renault City K-ZE?

Autor: David Andrei 08 iun. 2021 Știri auto

Dacia Spring în versiune chinezească se vinde pe site-ul Alibaba. Cât plătesc chinezii ca să primească un Renault City K-ZE? Modelul e disponibil imediat.

GALERIE FOTO

Dacia Spring este versiunea europeană a lui Renault City K-ZE. Cei care se plâng că mașina cu logo Dacia vine tot din China cu preț aproape dublu față de modelul dedicat pieței chineze trebuie să știe că există o explicație. Spring se conformează normelor europene de siguranță. În China, acestea nu sunt la fel de stricte ca în statele membre ale Uniunii Europene.

Spring vine cu frânare automată de urgență, buton pentru apelarea numărului de urgență, 6 airbag-uri și ABS. Acestea sunt dotări opționale la K-ZE-ul chinezesc.

Micul Renault construit în China pentru clienții chinezi are însă, un mare avantaj. Comandat pe site-ul Alibaba.com, poate fi livrat imediat. Românii care au plătit taxa de rezervare nu pot să știe cu siguranță momentul în care își vor primi mașina. Cererea uriașă i-a luat prin surprindere pe șefii Grupului Renault. Peste 4.000 de precomenzi s-au înregistrat doar în primul weekend de la deschiderea listelor.

Pe site-ul chinezesc Alibaba, sunt mai multe versiuni disponibile cu prețuri diferite, în funcție de dotări. Toate au bateria pe care o are și Dacia Spring, de 26,8 kWh. Cea mai ieftină mașină care poate fi comandată acolo costă 9.000 de dolari (aproximativ 7.385 de euro).

Există și o versiune de 9.681 de dolari (7.943 de euro). Iar cei care vor cea mai bună echipare trebuie să plătească 10.406 dolari (8.539 euro).

Dacia Spring, prin Programul Rabla Plus, mai scumpă decât Renault City K-ZE

În România, prețul de pornire pentru Dacia Spring este, pentru moment, de 18.100 de euro, rezervat versiunii Comfort Plus. Programul Rabla Plus însă, scade din preț 45.000 de lei, echivalentul a aproximativ 9.140 de euro.

Își va face apariția și o versiune Comfort cu preț de pornire de 16.800 de euro, din care se scade valoarea tichetului oferit prin Rabla Plus. Subvenția de la stat nu trebuie să depășească jumătate din valoarea mașinii. Modelul construit în China pentru Europa ajunge astfel mai scump decât cel construit în China pentru China.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide