Dacia Urban City Car va fi primul model electric al mărcii Dacia

Autor: ProMotor 14 feb. 2020 Știri auto

Grupul Renault a confirmat oficial că Dacia Urban City Car va fi primul model electric al mărcii românești, urmând să fie lansat pe piață în următorii doi ani. Informația a apărut în timpul unei prezentări la conferința de presă în care au fost comunicate rezultatele financiare ale grupului Renault pe 2019.

Intră în Galeria FOTO

Este prima oară când oficialii Renault menționează într-un document oficial lansarea unui model electric Dacia. Informația apare pe un slide care prezintă planurile grupului Renault pe următorii ani. Astfel, pentru intervalul 2021 – 2022, grupul Renault va lansa patru modele hibride, dintre care trei noi și unul actualizat, două modele hibride plug-in (dintre care unul complet nou) și două modele electrice, unul dintre acestea fiind identificate cu denumirea generică „Dacia Urban City Car”.

dacia urban city car

Modelul citadin cu propulsie electrică despre care se vorbește în prezentare va fi, cel mai probabil, o versiune europeană a lui Renault K-ZE, un crossover de segment B care se comercializează deja pe piața din China. Prezentarea sa oficială ar putea avea loc chiar mai devreme, la Salonul Auto de la Paris din octombrie. De asemenea, modelul hibrid ar putea veni din gama viitoareio generații Logan / Sandero, despre care se spune că va partaja platforma CMF-B cu noul Clio.

Potrivit LifeNews.ro, viitorul model electric Dacia nu va fi produs în România, ci va fi importat din China, cel puțin într- primă fază. Asta pentru că uzina din România nu poate produce încă vehicule electrice, fapt confirmat, la solictarea LifeNews.ro, chiar de Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia și al grupului Renault în România.

„Știrile din ultima perioadă arată că va exista un model electric Dacia. Vă spun cu siguranță că va veni. Când, nu vă pot spune însă. Dar pot adăuga că vom avea și modele hibride. Nu avem încotro. Cu noile reglementări în privința poluării toți producătorii trebuie să meargă în această direcție. Deocamdată nu pot fi produse mașini electrice în uzina de la Mioveni. Vom începe cu hibridele. Vor exista modele Dacia plug-in hybrid. Știți deja că noul Renault Clio are versiuni hibride. Iar viitorul nostru model Dacia va fi asamblat pe aceeași platformă. Deci grupul Renault are tehnologia și o va avea și Dacia. Dar, revenim la aceeași întrebare: când? Eu vă pot spune doar că o vom avea atunci când piața va fi pregătită și reglementările ne vor obliga să o facem”, declara la finalul anului trecut Christophe Dridi, citat de LifeNews.ro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide