Dacia Spring este în pericol. A fost reluată producția rivalului direct al modelului electric românesc

Autor: Mihai Morcovescu 21 feb. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen a confirmat că au fost reluate comenzile pentru modelul electric e-Up!. Decizia vine ca urmare a succesului de piață de care se bucură Dacia Spring. Astfel, vânzările automobilului românesc cu emisii zero se văd amenințate de un vehicul similar, care propune o baterie și performanțe superioare la un preț la fel de atractiv.

Volkswagen e-Up! costă 26.895 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Rivalul Daciei Spring a fost scos din producție la sfârșitul anului 2020. Motivul l-au reprezentat timpii de livrare care crescuseră la 16 luni din cauza cererii foarte mari. Până în prezent au fost comercializate în întreaga lume peste 80.000 de exemplare e-Up!.

În plus, urbana electrică germană nu fusese concepută pentru volume mari și nici nu a fost profitabilă, potrivit presei germane. Modelul a continuat să fie vândut și în 2021 pentru a putea procesa stocul de comenzi. În Germania, a ocupat locul 2 într-un clasament al vânzărilor de mașini electrice în cursul anului precedent.

Acum, când stocul de comenzi a fost procesat cu succes, e-Up! este din nou disponibil pentru comenzi. Oficialii Volkswagen au anunțat că, ceva mai târziu, modelul va fi relansat și pe celelalte piețe europene.

VW e-Up! dispune de un motor electric de 83 CP. Bateria are o capacitate de 32,3 kWh și oferă o autonomie de până la 260 de kilometri în regim WLTP. Repriza de încărcare 0-80% se realizează în 60 de minute.

Așadar, în acest moment, clienții germani pot comanda Volkswagen e-Up! exclusiv în nivelul de echipare Style Plus. Prețul de catalog este de 26.895 de euro, însă prețul final va scădea cu vreo 9.,570 de euro cu ajutorul subvențiilor guvernamentale.

Pe piața din România, Volkswagen e-Up! este din nou disponibil pentru comenzi. Prețurile pornesc de la 25.595 de euro.

Cu e-Up!, Volkswagen va acoperi decalajul în gama de vehicule electrice. Însă, doar până în 2025, atunci când este planificat să-și facă debutul viitorul model pe baterii de clasă mică.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide