Dacia Spring facelift: noi informații referitoare la versiunea restilizată a modelului electric

Autor: Mihai Morcovescu 05 sept. 2022 Știri auto

Luca de Meo, CEO-ul Grupului Renault din care face parte și Dacia, anunța în februarie că marca românească pregătește un nou model electric. Oficialul companiei franceze spunea atunci că, în intervalul 2022-2025, vor fi lansate nu mai puțin de 27 de noi modele. Jumătate dintre acestea vor acoperi segmentul compact.

Din acest total, 11 modele sunt planificate să-și facă debutul în 2024. Unul dintre acestea va fi versiunea restilizată a actualului model electric Spring. Din ceea știm până acum, mașina ar urma să fie dezvoltat pe plaforma CMF-BEV a grupului. Este vorba despre aceeași arhitectură utilizată și de viitoarele vehicule cu emisii zero Renault 5 și Nissan Micra.

Dacia Spring facelift va avea un design evoluat și noi echipamente la bord

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dacia Spring și-a făcut debutul comercial în primăvara anului 2021 și a devenit rapid un succes de piață. Însă, așa cum se știe, acest model și-a început cariera în China sub numele de Renault K-ZE. În plus, predecesorul acestuia, botezat Kwid, a apărut în India în 2016.

În primăvara anului curent, acesta din urmă a fost supus unei operații de restilizare. Potrivit publicației franceze L’Argus, Spring va fi următorul model care va beneficia de un facelift. Va fi vorba despre un restyling amplu, fără precedent în istoria Dacia, obișnuită mai degrabă cu lifting-uri minore.

Astfel, noul Spring facelift va primi o serie de modificări importante la exterior. Mașina va prelua elemente de pe conceptul Bigster. Jurnaliștii francezi susțin că viitorul model electric va beneficia de o parte frontală complet nouă.

Însă cele mai mari modificări se vor regăsi la interior. Sunt de așteptat noutăți în stilul celor pe care le-am văzut deja pe modelele produse de Dongfeng. Compania chineză este partenerul celor de la Renault care produce și Spring-ul. De altfel, Dongfeng a lansat în luna iulie un nou model electric, denumit EX1 Nano Box. Acesta seamănă foarte mult cu Spring atât ca design, cât și ca proporții.

Așadar, noul Spring va prelua din echipamentele văzute pe acest model electric. În aceste condiții, planșa de bord va fi una complet nouă comparativ cu cea actuală și va integra două ecrane de mari dimensiuni. Unul va fi instrumentarul de bord și va avea 7 inch, iar cel de-al doilea, de 10 inch, va fi pentru sistemul multimedia. Totodată, va fi redesenată și consola centrală.

Viitorul Dacia Spring va fi o evoluție și din punct de vedere tehnic. Astfel, puterea motorului electric va crește până la 60 CP, iar bateria care îl va alimenta va avea 30 kWh.

Cei de la Dacia nu vor renunța, însă, la versiunea actuală, care folosește un motor electric de 44 CP și o baterie de 26,8 kWh. Scopul este acela să mențină prețul în zona accesibilă a pieței mașinilor electrice.

Sursa: L’Argus

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide