Dacia Spring s-a scumpit din nou. Cât a ajuns să coste în luna iunie modelul electric românesc?

Autor: Mihai Morcovescu 21 iun. 2022 Știri auto

Producătorul român Dacia a scumpit din nou modelul electric Spring, după ce acesta ajunsese să coste aproape 21.000 de euro în luna mai. Comparativ cu luna precedentă, prețul mașinii produse în China a crescut acum cu încă 500 de euro.

Cât costă Dacia Spring în luna iunie?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dacia Spring și-a făcut debutul comercial pe piața din România în luna martie anul trecut. Producătorul român anunța atunci un preț de pornire de 18.100 de euro cu TVA inclus în versiunea Comfort Plus.

A urmat o primă scumpire, astfel că, de la 1 decembrie 2021, prețul a urcat la 19.100 de euro. Anul acesta au urmat noi scumpiri. Prima a urcat prețul mașinii românești cu emisii zero la 19.600 euro, pentru ca în luna aprilie constructorul să scumpească din nou modelul cu 700 de euro. Astfel, Spring costa acum două luni 20.300 de euro cu TVA inclus.

La 10 mai, constructorul autohton a mai pus 500 de euro la preț, ceea ce a făcut ca electricul autohton să coste 20.900 de euro. În doar o lună, prețul a crescut din nou, cu 500 de euro, astfel că acum cei care vor să comande electrica urbană vor trebui să achite 21.400 de euro. Prețurile sunt înainte de subvențiile acordate de stat prin Rabla și Rabla Plus.

Practic, în România, Dacia Spring este mai scumpă decât în alte țări europene. Spre exemplu, în Franța, Spring-ul este comercializat la un preț de 19.800 euro. În Germania, mașina electrică este mai scumpă, și anume 22.550 de euro.

Ce trebuie să știi despre Dacia Spring?

În România există acum o singură variantă de echipare, denumită Expression. Aceasta a luat locul liniei de echipare Comfort Plus odată cu introducerea noii identități vizuale a gamei de modele. Ulterior, va debuta pe piața din țara noastră o a doua versiune, care se va numi cel mai probabil Comfort. Aceasta va fi mai accesibilă, dar și mai slab echipată. Deocamdată nu se știe când va fi lansată pe piață.

Dacia Spring dispune de același motor electric de 45 CP, care este alimentat de o baterie de 26,8 KWh. Dacia electrică poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220 V, cât și la un Wall Box. Opțional, mașina poate fi încărcată la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 de kilometri în ciclu WLTP și 305 kilometri conform ciclului WLTP City. Acesta din urmă cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Lista de echipamente de siguranță cuprinde limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare și 6 airbag-uri. De asemenea, sunt disponibile apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide