Dacia Spring, la grea încercare. Cum s-a descurcat la Testul Elanului?

Autor: Promotor 26 apr. 2021 Știri auto

Dacia Spring a fost pusă la grea încercare. Spaniolii de la km77 au adus-o modelul electric pe un circuit improvizat pentru Testul Elanului. Cum s-a descurcat mașina?

GALERIE FOTO

Imaginile cu Dacia Spring în Testul Elanului au fost publicate la o săptămână de când spaniolii de la km77.com au supus aceluiași test un alt model românesc, Sandero Stepway.

Spring i-a impresionat pe specialiștii care au testat-o la limită. Prima probă a avut loc la o viteză de 74 km/h. “Niciuna dintre roți nu s-a ridicat de pe asfalt”, au remarcat spaniolii, iar ESC-ul nu a fost deloc intruziv pe parcursul manevrelor.

După o serie de încercări, Dacia Spring a efectuat aceleași manevre de evitare a obstacolului imaginar la 77 km/h. “Este o viteză mare pentru o astfel de mașină. Roțile au rămas pe asfalt, dar cel aflat la volan a trebuit să facă eforturi pentru a contracara supravirarea. În concluzie, mașina a reacționat sigur, pentru că nu a apărut riscul răsturnării. Dar reacțiile nu au fost atât de sigure pe cât ne-am fi așteptat.”

La 78 km/h, supravirarea nu a fost la fel de mare. Dar spațiul necesar virării pentru a intra în ultimul sector al testului s-a contractat, iar jaloanele au fost atinse. Surprinzător, a fost mai bine la 79 km/h. Dar a fost imposibilă efectuarea acestei manevre fără a atinge mai multe jaloane.

Dacia Spring s-a descurcat bine în Testul Elanului. Dar la slalom?

La proba de slalom, mașina a virat corect. “Nu e o mașină agilă, care să poată schimba direcția rapid, dar a permis parcurgerea fluidă a traseului, cu o viteză moderată, în timp ce șoferul a simțit că poate controla situația”, notează cei de la km77.com. Caroseria a intrat în balans.

3,73 metri măsoară Spring în lungime. Motorul său electric dezvoltă 45 de cai putere, iar bateria îi asigură o autonomie de până la 230 de kilometri, ajungând chiar 305 în mediu urban.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide