Dacia Spring trece printr-o campanie de rechemare din cauza centurilor de siguranță

Autor: Ionuț Vîlciu 07 dec. 2022 Știri auto

Dacia Spring, primul model electric de la producătorul de automobile autohton, are parte de prima rechemare. Problema ar fi cauzată de centurile de siguranță de pe locurile din spate.

Un anunț al sistemului european de alertă rapidă cu privire la produsele neconforme, RAPEX, arată că modelul electric Dacia Spring produs în China este subiectul unei rechemări în service, transmite Economica.net.

Conform alertei furnizate de RADEX, „retractorul centurii de siguranță din spate dreapta poate funcționa defectuos. Acest lucru poate duce la o reținere defectuoasă a centurii, crescând riscul de rănire în cazul unui accident”.

Dacia Spring trece printr-o campanie de rechemare din cauza centurilor de siguranță

În urma detectării acestei probleme, constructorul de la Mioveni a pornit o campanie de rechemare în service a modelelor cu probleme. Sunt vizate mașinile produse la uzina chineză din Shyian între 26 aprilie 2022 și 4 octombrie 2022. Deocamdată nu se știe exact numărul de exemplare afectate. Potrivit datelor oferite de Jato Dynamics, problema ar afecta circa 15.000 de automobile la nivel european. Campania a început încă din 9 noiembrie, iar proprietarii mașinilor afectate au fost anunțați printr-o scrisoare de către reprezentanții Dacia pentru a se prezenta la service.

Dacia ia această măsură din precauție dat fiind faptul că, până acum, nu a fost înregistrat niciun incident cauzat de această problemă de fabricație. Operațiunea de înlocuire va fi gratuită și nu ar trebuie să dureze mai mult de o oră.

Chiar dacă modelul electric a fost abia acum rechemat în service, mai mulți proprietari de Dacia Spring din România cunoșteau problema care afectează centurile de siguranță ale locurilor din spate. Acest lucru a avut loc, pentru că, spre deosebire de alte state, divizia grupului Renault din România a decis să întârzie livrările vehiculelor. Chiar dacă acestea ajunseseră deja la dealer, ele au fost reținute pentru a li se remedia problema înainte de a fi predate către proprietari.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide