Dacia suspendă extinderea capacității de producție la Mioveni

Autor: ProMotor 19 feb. 2020 Știri auto
Dacia suspendă extinderea capacității de producție la Mioveni

Dacia suspendă extinderea capacității de producție la Mioveni. Investiția, estimată la 100 de milioane de euro, din care 25 de milioane reprezintă ajutor de stat, ar fi trebuit să permită creșterea producției uzinei de la Mioveni de la 350.000  la peste 400.000 de mașini pe an.

În locul extinderii capacității de producție, proprietarul mărcii Dacia a decis să realizeze doar investițiile legate de procesul actual de producție. În spatele deciziei se află evoluția nefavorabilă a pieței auto europene, care se așteaptă să se contracte în acest an. Informația a fost confirmată pentru Ziarul Financiar de Christophe Dridi, directorul general și președintele Automobile Dacia.

„O parte din investiția de 100 milioane de euro a fost deja realizată, dar pentru moment am decis să suspendăm creșterea capacității. În uzină am instalat linia de presaj de mare viteză. Trebuia să fi investit deja în a doua vopsitorie şi într-o nouă linie de șasiu. Acum au fost implementate, clădirile există, însă în interior am oprit procesele, toate facilitățile. Acestea au fost suspendate“, a declarat Christophe Dridi.

Decizia francezilor vine în contextul în care piața auto europeană trece prin cea mai mare transformare a sa din ultimul secol. În Europa, înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 7,5% în ianuarie, în timp ce Renault a înregistrat o scădere de 16,4%, iar Dacia de 31,4%. În ianuarie, producția Dacia a scăzut cu 32%, la putin peste 22.000 de unități.

„Anul acesta este foarte important să avem grijă ce se întâmplă în piață, să luăm în calcul ce se întâmplă cu emisiile de CO2 și să pregătim viitorul. La nivel european se estimează că vom avea o scădere. Acum, în plus, este dificil de cuantificat impactul Brexitului, al coronaviru­su­lui, al geopoliticului. Trebuie să rămânem flexibili, atenți, prudenți și să fim agili și să ne adaptăm“, a mai subliniat Christophe Dridi.

Grupul Renault a înregistrat în 2019 prima pierdere din ultimii zece ani. În plus, marja de profit a fost, de asemenea, afectată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mihai Pop / Promotor



Comentarii
Inchide