Dacia țintește Jeep. Vrea să fie un rival accesibil pentru brandul american

Autor: Ionuț Vîlciu 27 aug. 2023 Știri auto

Dacia consideră că nu există un rival serios pentru Jeep în Europa, așa că brandul românesc vrea să se concureze cu producătorul american.

Brandul Dacia va fi repoziționat în piața auto, adoptând o abordare axată pe lifestyle și off-road, țintind clienții dornici de aventură. Dacia se află pe o traiectorie ascendentă, surclasând la capitolul vânzări branduri consacrate. Perioada următoare  va fi marcată de lansarea celei de-a treia generații de Dacia Duster, iar 2025 ar trebui să marcheze lansarea celui mai mare SUV din istoria producătorului, Bigster.

Noua generație a SUV-ului Duster va deschide calea către această repoziționare în piață, prin care Dacia dorește să rivalizeze cu Jeep, dar cu prețuri mai accesibile. Producătorul din Mioveni a îmbrățișat deja stilul de viață în aer liber cu accesorii prin ediții speciale și va oferi următorului Duster o abordare orientată spre acest stil de viață de viață aventurier.

Dacia vrea să devină un rival accesibil pentru Jeep

Șeful de design al Grupului Renault, Laurens van den Acker, a declarat pentru Autocar că „nu există niciun concurent serios pentru Jeep în Europa.” El a întrebat retoric: „De ce nu ar putea fi Dacia?” El a continuat, spunând că „nu există nicio marcă (accesibilă) care să fie legată de ieșirile în natură, care să te scoată din oraș, ceea ce, mai ales după Covid, devine extrem de relevant.”

Prima mașină care va exemplifica această abordare va fi următoarea generație Duster, care va ajunge sub formă de producție în 2024 ca o versiune mai robustă și mai axată pe „stil de viață” a SUV-ului accesibil. Acesta va fi urmat de Bigster, un SUV mai mare și mai scump, destinat familiilor. Cu toate acestea, în ciuda creșterii în dimensiuni și, inevitabil, a prețului, Bigster-ul nu va fi semnificativ mai premium decât gama Dacia existentă, a confirmat van den Acker.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide