Dacia UK a oprit vânzările online de Black Friday 2023

Autor: Marius Vișan 24 nov. 2023 Știri auto

Clienții din Marea Britanie care vor să comande online o Dacia nouă și vor să o facă astăzi, 24 noiembrie (adică de Black Friday) vor fi dezamăgiți. Dacia nu participă la această frenezie a vânzărilor.

Se pare că filiala britanică a Dacia nu crede în Black Friday. Astăzi (sau mai degrabă toată săptămâna), companiile se dau peste cap pentru a atrage cât mai mulți clienți cu cele mai mari reduceri. Nebunie pe care compania Dacia se pare că este fericită să o lase să treacă.

Oricine accesează site-ul britanic al mărcii va vedea acolo un anunț conform căruia astăzi nu se pot face comenzi online. Însă, fără îndoială că britanicii pot comanda astăzi o nouă Dacia de la un dealer fizic.

„Am închis vânzările online pentru Black Friday. Oferim deja un raport calitate-preț excelent pe tot parcursul anului. Nu e mare lucru!”, este mesajul primit de cei care accesează Dacia.co.uk.

Un oficial britanic explică această mișcare: „Black Friday poate încuraja cu ușurință consumatorii să cumpere produse de care nu au nevoie. Nu asta reprezintă Dacia”.

Vânzări Dacia cu volan pe dreapta în Regatul Unit

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 18,4% în primul semestru din 2023, la 949.729 de unități, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice.

În primele șase luni din acest an, Dacia a vândut 15.404 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 27,19% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 12.111 unități.

În iunie, Dacia a vândut 2.354 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 0,76% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 2.372 de unităţi.

În 2022, compania Dacia a vândut 27.221 de vehicule pe piaţa britanică, o creştere de 54,95% faţă de 2021, când a înmatriculat 17.568 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide