Noua Dacia Duster, surprinsă din nou în teste. Lansarea celei de-a treia generații este iminentă – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 22 nov. 2023 Știri auto

Dacia Duster a fost din nou surprinsă în teste pe drumurile din România. Lansarea celei de-a treia generații a SUV-ului autohton se apropie cu pași repezi.

Dacia pregătește lansarea noii generații a SUV-ului Duster, model care va introduce un nou design, inspirat de conceptul Bigster. Cea de-a treia generație a SUV-ului românesc ar trebui să ajungă pe piață în decursul anului viitor, dar, până atunci, producătorul se ocupă de faza de testare a noului model.

Testele pentru noua generație Dacia Duster se desfășoară și pe teritoriul țării noastre și, grație fotografiilor postate pe Facebook, avem ocazia de a vedea din nou Dacia Duster III pe meleaguri românești, fie ea și sub camuflaj. În imaginile postate pe Facebook putem vedea un exemplar de Duster III surprins în timp ce era condus pe autostradă, cel mai probabil pe A1 București – Pitești.

Noua generație Dacia Duster, din ce în ce mai aproape de a fi dezvăluită

Din câte putem observa, noul Duster va avea o linie de design complet diferită de cea a actualei generații. Noul model are un aspect mai robust, cu linii drepte și pasaje ale roților mai angulare. Blocurile optice par a fi inspirate de conceptul Bigster, dată fiind forma acestora.

Noua Dacia Duster va fi și primul model Dacia, de la originalul 1100, care va avea frâne cu disc pe puntea din spate. De asemenea, se pare că Dacia va renunța la motoarele pe motorină pentru Duster. Noul SUV ar urma să primească un sistem de propulsie hibrid, ceea ce înseamnă că va fi al doilea model hibrid din gama Dacia, după Jogger. Cel de-al treilea hibrid din gama Dacia va fi SUV-ul Bigster, care urmează să fie lansat în 2025.

Dacia deja pregătește startul producției noii generații de Duster, care urmează să fie prezentată în perioada următoare. De asemenea, oficialii au anunțat că, începând cu 2025, la Mioveni va fi produs și Bigster, fratele mai mare al lui Duster.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carspotting / Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide