Dacia va participa din 2025 la Raliul Dakar, cu Sebastien Loeb la volan

Autor: Adrian Somai 03 iul. 2023 Știri auto

Dacia a anunțat astăzi că începând cu anul 2025 va participa la Raliul Dakar, mașina constructorului român urmând să fie pilotată de nimeni altul decât Sebastien Loeb. De nouă ori campion mondial, Loeb este unul dintre cele mai cunoscute nume din industrie. Lângă el se va afla Cristina Gutierrez, a doua femeie din istorie care a câștigat o etapă în cadrul Raliului Dakar.

Raliul Dakar nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare printre pasionații auto, fiind cea mai solicitantă și spectaculoasă probă de rally-raid din lume. Participarea Dacia la Raliul Dakar este fără doar și poate o surpriză pentru toată lumea, însă cooptarea lui Sebastian Loeb în echipă poate fi considerată o lovitură de imagine de proporții reușită de constructorul român. Dacia va lua startul în Raliul Dakar în categoria T1+.

„Dacia și Dakar alcătuiesc o asociere perfectă: un adevărat laborator pentru a dovedi robustețea Dacia și un angajament puternic în favoarea unei mobilități cu emisii scăzute de carbon. Suntem foarte entuziasmați de ideea de a participa la Dakar utilizând tehnologia combustibilului sintetic. Dacia, cu o echipă și cu piloți de cel mai bun nivel, este un concurent serios în cadrul raliului”, a declarat pe această temă Denis Le Vot, CEO-ul Dacia.

Mașina Dacia va funcționa pe combustibili sintetici

Despre experiența celor doi piloți aproape că nu mai are rost să vorbim, Sebastien Loeb fiind de nouă ori campion mondial. La rândul ei, Cristina Gutierrez este prima femeie pilot de raliu din Spania care a terminat Raliul Dakar la categoria auto. Experiența ei este vastă, de-a lungul anilor acumulând șapte participări la Dakar.

Mașina Dacia care va participa la Raliul Dakar va fi un prototip care va funcționa pe combustibili sintetici dezvoltați de saudiții de la Aramco. „Sinteza acestui tip de combustibil se realizează cu energie electrică regenerabilă. Pe întregul ciclu de producție, combustibilii sintetici au o amprentă de carbon inferioară celei a carburanților derivați din petrol. Raliul Dakar este terenul de testare ideal al acestei tehnologii pentru marca Dacia”, transmite Renault. Prototipurile Dacia vor demara testele de pregătire încă de anul viitor, urmând să participe pentru început în Raliul Marocului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide