Daimler se va numi Mercedes-Benz Group începând de astăzi, 1 februarie 2022

Autor: Mihai Morcovescu 01 feb. 2022 Știri auto

Grupul german Daimler AG și-a schimbat în mod oficial denumirea începând de astăzi, 1 februarie 2022, în Mercedes-Benz Group AG. Manevra de marketing vine la aproape un an după ce a fost anunțată divizarea diviziei de camioane și de autobuze.

Aceasta reprezintă o mişcare care, speră oficialii germani, va stimula o evaluare mai mare pentru producătorul de automobile de lux din Stuttgart. Asta, deoarece se concentrează pe noi tehnologii și caracteristici digitale.

Este cea mai recentă schimbare dintr-un şir de remanieri structurale pentru producătorul din Stuttgart. Acesta a fost înființat în 1926 sub numele de Daimler-Benz AG. Marca Mercedes-Benz a fost denumită după numele fiicei unui antreprenor de automobile și a fost adoptată oficial de grupul Daimler în 1902.

Mercedes-Benz este devansat de americanii de la Tesla și Lucid Motors

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„Avem o şansă reală de a creşte”, a declarat cu acest prilej CEO-ul Ola Källenius. Acesta nu a menţionat o evaluare ţintă specifică pentru companie, a cărei valoare se ridică acum la aproximativ 74 de miliarde de euro.

Acțiunile Daimler Truck AG, desprinsă din noua entitate Mercedes-Benz în decembrie anul trecut, au crescut ușor de la debutul lor pe piață, fiind tranzacționate la 32,23 euro. Acțiunile Mercedes-Benz, la cele mai înalte niveluri din ultimii șase ani, au ajuns la 74,25 euro în ziua divizării.

„Investitorii ar putea începe să vadă Mercedes ca pe producătorii americani Tesla și Lucid Motors”, a declarat analistul auto Tom Narayan pentru RBC Capital Markets, citat de Reuters.

„Lucid și Tesla au pornit de la vehicule 100% electrice. În schimb, Mercedes-Benz va trebui să-și transforme automobilele convenționale cu motoare termice în vehicule cu zero emisii. Aceasta ar putea reprezenta o limitare a cât de departe ar putea merge pe termen scurt”, a mai adăugat Narayan.

Daniel Schwarz, director de management la Stifel, a declarat că evaluările reflectă opinia că mărcile germane sunt în defensivă, forţate să-şi protejeze cota de piaţă. „Evaluarea Tesla se bazează pe ipoteza că Tesla va câştiga cotă de piaţă de la producătorii germani”, a spus Schwarz.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide