Dan Barna, live pe Facebook despre Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva: Guvernul PSD refuză să îl dea în folosinţă – VIDEO

Dan Barna, live pe Facebook despre Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva: Guvernul PSD refuză să îl dea în folosinţă – VIDEO

Autor: Cristian Agatie acum 10 luni Știri

Într-o filmare realizată pe autostrada Lugoj-Deva şi postată pe Facebook, Dan Barna, candidatul USR-Plus la alegerile prezidenţiale, îi adresează un mesaj premierului Viorica Dăncilă, în care îi spune că lotul 3 al autostrăzii este functional.

„Bună ziua, doamnă Dăncilă, sunt aici la autostrada Lugoj-Deva, la lotul 3, la cei 21 de kilometri care sunt perfect funcţionali, pe care se poate circula cu 130 km/oră, există filmările pe internet, şi pe care dumneavoastră şi domnul ministru Cuc, în incompetenţa acestui Guvern, o ţineţi închisă şi o ţineţi blocată pentru ca tot traficul să fie înghesuit pe drumul naţional. Poate ne veţi spune unde sunt totuşi cei 180 de kilometri promişi de doamna Plumb, pe care aţi promovat-o acum comisar european, ca propunere. Sau măcar cei 100 promişi de domnul Cuc acum două luni de zile, unde sunt aceşti kilometri că deocamdată avem doar 20 şi mai ţinem încă 21 de km perfect funcţionali, în stare impecabilă, pe care tot acest trafic ar putea să meargă, dacă nu aţi fi decis să reziliaţi acel contract, să renunţăm la o garanţie de patru ani pentru autostradă şi dacă nu aţi fi inventat o fisură care, deşi există, nu se află în cei 21 de km pe care se poate circula, ci pe o bretea care oricum nu ar face parte din acest tronson 3”, a spus Dan Barna.

Acesta a mai precizat în filmare că Guvernul PSD refuză să dea în folosinţă autostrada la care s-a muncit şi care a fost plătită. „Doamnă Dăncilă, poate guvernaţi un pic şi pentru România sau poate acceptaţi că nu mai aveţi majoritate şi plecaţi de la guvernarea ţării. Aceasta este o autostrada la care s-a muncit, care s-a plătit şi care este gata să fie folosită. Guvernul PSD refuză să o dea în folosinţă”, a mai spus Dan Barna.

CNAIR va apela, cel mai probabil, la o terţă firmă pentru a efectua reparaţiile la lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, după ce va fi efectuată o expertiză a problemelor care au apărut încă înainte de recepţie, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt la CNAIR. CNAIR a executat la finele săptămânii trecute garanţia constructorului lotului 3 al autostrăzii, înainte de pronunţarea deciziei tribunalului prin care se suspenda executarea, spune Şerbănescu.

Porţiuni din autostradă s-au deteriorat în ultimele zile, în asfalt apărând fisuri. Recent, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a anunţat că lotul 3 al autostrăzii Deva-Lugoj, în lungime de 21,1 kilometri, va fi deschis circulaţiei la sfârşitul lunii septembrie.

La finele lunii august, ministrul Cuc a decis rezilierea contractului cu constructorul spaniol, după identificarea a 60 de neconformităţi, printre care cedări de terasament sau fisuri longitudinale şi transversale. Compania de Autostrăzi a emis o factură de penalităţi pentru neremedierea unor conformităţi în timpii în care trebuiau să remedieze şi pentru întârzierile din contract, în valoare de 73 de milioane de lei, iar valoarea garanţiei de bună execuţie a contractului este de 58 de milioane de lei.

 Comentarii
Inchide