De când vom putea arăta, de fapt, asigurarea RCA şi pe telefon în caz de control?

De când vom putea arăta, de fapt, asigurarea RCA şi pe telefon în caz de control?

Autor: Marius Vişan acum 2 luni Știri

Un act normativ publicat în Monitorul Oficial a modificat legislaţia astfel încât să poţi arăta asigurarea chiar şi pe telefon.

Vom putea face dovada asigurării RCA inclusiv cu contractul de asigurare, nu doar cu poliţa de asigurare. În plus, actele vor putea fi prezentate şi în format electronic, adică inclusiv pe telefon sau tabletă.

Iar dacă nu vom avea la noi actele nici în original, nici pe telefon, poliţiştii vor putea verifica existenţa asigurării RCA într-o bază de date la nivel naţional, denumită Administrare Istoric Date Asigurări Auto. Este o bază de date unde se poate verifica, la cel mult cinci zile de la încheiere, orice poliţă RCA emisă de către asigurătorii autorizaţi.

Joi, 9 septembrie, intră în vigoare noile norme

Norma emisă de ASF a apărut luni, 7 septembrie, în Monitorul Oficial şi urmează să intre în vigoare de 3 zile, adică joi, 9 septembrie. Asta înseamnă că azi şi mâine, inclusiv, ar trebui să avem în continuare la noi asigurarea în original, asta pentru a evita amenzile de până la 2.000 de lei şi chiar reţinerea certificatului de înmatriculare, informează Mediafax.ro.


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide