De ce a renunțat acest șofer la Tesla Model 3 după doar șase luni de utilizare. Picătura care a umplut paharul

Autor: Adrian Somai 11 sept. 2022 Știri auto

Nu sunt deloc puțini șoferii care visează să facă pasul către un model Tesla, automobilele producătorului condus de Elon Musk promițând, într-adevăr, o experiență unică la volan. Există însă și situații în care șoferii care trec la Tesla renunță după o vreme la idee și se întorc la mașinile cu motoare care funcționează pe bază de combustibili fosili. Iată de ce!

Entuziasmat de ceea ce a trăit la volanul unui Tesla Model 3 Long Range în timpul unui test-drive, un american a decis în cele din urmă să plătească aproximativ 55.000 de euro pentru a putea conduce o astfel de mașină în fiecare zi. Toate bune și frumoase, însă șoferul a ajuns în cele din urmă la concluzia că preferă să conducă o mașină obișnuită.

Șoferul mărturisește într-o postare de pe Reddit că timp de șase luni în care a condus Model 3 nu a întâmpinat niciun fel de problemă, ba chiar din contră. Experiența la volan a fost întotdeauna aceeași, iar capacitățile tehnice ale mașinii s-au ridicat la nivelul așteptărilor de fiecare dată. Proprietarul s-a declarat, de asemenea, foarte mulțumit de sistemul Autopilot al celor de la Tesla, care s-a dovedit extrem de util în timpul călătoriilor mai lungi.

Entuziasmul a scăzut însă pe parcurs, șoferul în cauză mărturisind că experiența de șofat în sine a unui astfel de model ajunsese să fie plictisitoare. În plus, la început, imediat după ce mașina a fost cumpărată, proprietarul obișnuia să o încarce acasă. Apoi s-a mutat într-un apartament nou situat într-o zonă în care nu mai existau stații Supercharger în apropiere, ceea ce a complicat destul de mult situația.

A vândut mașina și a ieșit pe profit

Picătura care a umplut paharul a venit însă abia atunci când șoferul a fost nevoit să apeleze la serviciul de asistență pentru clienți al celor de la Tesla. Nemulțumit de experiența avută, acesta a decis în cele din urmă să își vândă mașina. A ieșit chiar în profit, reușind să o vândă cu ceva mai bine de 58.000 de euro.

Model 3 LR a fost înlocuit în cele din urmă cu un Genesis G70 3.3T din 2019, cumpărat contra unei sume de aproximativ 34.500 de euro. Bolidul este echipat cu o unitate V6 twin-turbo de 3.3 litri capabilă să dezvolte 365 de cai putere și un cuplu maxim de 521 Nm și cu o transmisie automată cu opt trepte.

Sursa: AutoEvolution 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide