De ce ar trebui să eviți mașinile cu tracțiune integrală?

Autor: Marius Vișan 07 sept. 2020 Știri auto

Dacă ești interesat de o mașină nouă, este posibil să iei în considerare câteva modele cu tracțiune integrală. AWD poate fi o caracteristică excelentă, deoarece oferă o tracțiune mai bună decât cea pe două roți, mai ales pe suprafețe alunecoase sau drumuri accidentate. Dar este întotdeauna o idee bună să alegi o mașină cu tracțiune 4×4?

Noi suntem de părere că ar trebui să optezi pentru tracțiune pe toate cele patru roți doar dacă ai cu adevărat nevoie, și iată de ce.

Mașinile cu tracțiune integrală consumă mai mult

În general, mașinile echipate cu tracțiune pe doua două roți consumă mai puțin decât modelele care utilizează tracțiune integrală. Mașinile AWD trebuie să trimită energie fiecărei roți a vehiculului, ceea ce necesită energie suplimentară. Aceasta înseamnă că mașinile cu tracțiune pe două roți sunt mai puțin complexe decât celelalte, iar asta înseamnă economie de combustibil pe termen lung.

De asemenea, mașinile 4×4 sunt în general mai grele. Sistemele de acționare pot adăuga kilograme în plus și acest volum suplimentar poate avea un impact mare asupra economiei de combustibil. Acest lucru se datorează faptului că un motor trebuie să lucreze mai mult pentru a deplasa o mașină mai grea, ceea ce înseamnă că se folosește mai mult combustibil.

Mașinile 4×4 sunt mai scumpe

Un alt motiv pentru a evita mașinile cu tracțiune integrală ar fi prețul de achiziție. Ele sunt mai scumpe decât cele cu tracțiune pe două roți; de exemplu, multe SUV-uri moderne, modelele 2WD pot fi cu două – trei mii de euro mai ieftine decât modelele AWD. Deci, dacă nu te confrunți adesea cu zăpadă, gheață, drumuri accidentate sau alte situații în care tracțiunea este crucială, îți sugerăm să optezi pentru o alternativa mai puțin costisitoare.

Mașinile AWD sunt mai complexe

În general, sistemele AWD sunt mai complexe decât setările standard ale mașinilor cu tracțiune față sau spate. Deși acest lucru nu va influența neapărat cumpărătorii interesați de mașini noi cu garanții lungi, oricine are în vedere o mașină uzată ar trebui să țină cont de faptul că complexitatea poate ajunge să coste mai mulți bani pe termen lung.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide