Upgrade de putere şi tracţiune integrală pentru Mercedes-Benz CLS 63 AMG

Autor: Oraan Mărculescu 11 ian. 2013 Știri auto

Aşadar, cel mai cunoscut şi apreciat coupe cu 4 uşi, Mercedes-Benz CLS, are dreptul începând din 2013 la o versiune de top şi mai atractivă, deoarece vine cu un motor mai puternic şi cu posibilitatea de a fi echipată şi cu tracţiune integrală.

La fel ca în cazul faceliftului lui Mercedes-Benz E 63 AMG, puterea motorului V8 biturbo de pe CLS 63 AMG creşte de la 525 la 557 CP în versiunea normală, în timp ce noul pachet AMG S duce puterea motorului până la 585 CP, iar cuplul motor maxim până la 800 Nm.

Foarte important este faptul că CLS 63 AMG primeşte tracţiunea integrală 4MATIC, opţională pentru varianta de 557 CP, dar standard pentru versiunea S, de 585 CP. Adică un atu extrem de important în faţa principalilor concurenţi, BMW M6 Gran Coupe sau Porsche Panamera Turbo S.

Practic, versiunea Mercedes-Benz CLS 63 AMG S devine, în acest moment, cel mai puternic coupe cu patru uşi de serie, în timp ce breakul CLS 63 AMG S Shooting Break se alătură lui E 63 AMG S Estate pe prima poziţie din topul celor mai puternice breakuri de serie.

Din punct de vedere stilistic, gama upgradată CLS 63 AMG nu suferă modificări notabile, în timp ce preţurile le vom afla cu ocazia premierei mondiale de la Salonul Auto Geneva 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide