De ce pierde mașina din putere?

Autor: Marius Vișan 18 nov. 2019 Știri auto
De ce pierde mașina din putere?

Pierderea puterii este o problemă des întâlnită la mașinile care trec de o anumită vârstă.

După mulți kilometri motoarele încep să piardă din putere din cauza uzurii pieselor și a depunerilor de carbon.

Cea mai întâlnită cauza ar putea fi calitatea proastă a combustibilului, iar în România s-au înregistrat destule cazuri în care au fost descoperite benzinării unde se vinde combustibil de calitate slabă. În acest mod mașina pierde din putere cu până la 10 cai.

Schimbă filtrele cât mai des!

O altă cauza ar putea fi înfundarea filtrelor, a conductelor sau a galeriei de admisie. Cu trecerea timpului, filtrul de aer se îmbâcsește, iar aerul va avea o circulație slabă. Motorul va trage greu aer în admisie, fapt ce va conduce la scăderea puterii. Același lucru se întâmplă și în cazul filtrului de combustibil.

Admisia poate fi înfundată cu reziduuri de combustibil, iar aerul va trece cu greu spre motor, astfel că, într-o proporție ridicată mașină va pierde putere.  Dacă bujiile ,,obosesc” și nu se schimbă la timp, arderea va fi incompletă, iar acest lucru va duce la scăderea puterii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: arnoldclark.com/


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide