De ce renunță Porsche la motoarele diesel?

Autor: Elena Luchian 06 dec. 2019 Știri auto

Porsche renunță treptat la motoarele diesel. Până în 2022, producătorul german va fi investit șase miliarde de euro în tehnologia hibridă și în electromobilitate. Care sunt motivele care se alfă la baza acestei decizii?

Nu mai puțin de 63% dintre unitățile Panamera comercializate în Europa sunt hibride. Din cifrele totale de vânzări înregistrate în 2017 de Porsche, doar 12% au fost trecute în contul versiunilor diesel. Începând cu luna februarie a acestui an, Porsche nu a mai adus niciun model diesel și nici nu o va mai face.

“Nu intenționăm să blamăm dieselul. Este și rămâne o propulsie importantă pentru noi. Dar având în vedere faptul că, prin tradiție, a jucat un rol mai puțin semnificativ pentru noi, ca producător de mașini sport, am ajuns la concluzia că vrem să ne descurcăm fără diesel în viitor”, este planul anunțat anul trecut de nemți.

Porsche susține că nu renunță la diesel din cauza scandalului Dieselgate și nici din cauza restricțiilor de circulație care au intrat în vigoare în multe orașe europene. Schimbarea se datorează preferințelor clienților și interesului crescut pentru automobilele hibride. Pentru Porsche, o carte câștigătoare pare să fie și Taycan, primul model electric din istoria companiei. Nemții au anunțat de curând că mulți posesori de Tesla au comandat un Taycan.

Ce obiective are Porsche?

Reprezentanții casei germane susțin că, în următorii ani, Porsche se va concentra pe optimizarea motoarelor pe combustie, pe modele plug-in hybrid și pe mașini sport electrice.

Mașini rulate cu propulsie diesel, cum sunt Macan, Panamera și Cayenne, vor fi comercializate în continuare de către dealerii Porsche. Compania promite sprijin posesorilor de diesel și de acum încolo.

Ce motoare diesel au fost rechemate în service?

Compania a demarat mai multe campanii de rechemare în service, care au vizat motoarele sale. Pe lista de unități cu probleme s-a aflat motorul diesel V6 de 3.0 litri de sub capota lui Porsche Cayenne și Porsche Macan, care a necesitat o actualizare a soft-ului.

Și motoarele V8 de 4,2 litri de la Cayenne și V8 de 4.0 litri de la Panamera au avut nevoie de un update.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche



Comentarii
Inchide