De la Hollywood la BMW. Viitorul BMW i4 produce un sunet ca o muzică de film

Autor: Elena Luchian 05 mart. 2020 Știri auto

Viitorul BMW i4 va produce un sunet ca o muzică de film. Este creația celebrului compozitor Hans Zimmer, care deține nu mai puțin de nouă premii Oscar pentru cele mai bune coloane sonore.

GALERIE FOTO

Viitorul gran coupe electric BMW i4 va veni cu o amprentă sonoră unică. Sunetul inconfundabil a fost realizat de creatorul de coloane sonore în colaborare cu designerul de sunet de la BMW Renzo Vitale și poartă numele BMW IconicSounds Electric.

„Renzo şi cu mine am fost inspiraţi să reunim trecutul şi viitorul BMW prin sunet pentru BMW Concept i4„, explică Zimmer. „Sperăm că sunetul pe care l-am creat este clasic, dar surprinzător şi are un sentiment de lejeritate care se potriveşte cu marca BMW.”

Relaxant sau intens, reportorial BMW Concept i4 integrează sunete pentru fiecare dintre modurile de rulare, dar și pentru deschiderea portierei și pentru pornirea mașinii.

Noul sunet de start/stop a fost dezvăluit în noiembrie 2019 în studioul lui Zimmer.

Sunetul rezervat acestui concept este cel de-al doilea proiect dezvoltat împreună cu Hans Zimmer pentru modelele electrice de la BMW. Și BMW Vision M NEXT, dezvăluit în iunie 2019, în cadrul evenimentului #NEXTGen, care a avutloc la Munchen, a primit o “coloană sonoră” creată de celebrul compozitor.

Toate modelele electrice vor primi în echiparea standard sunetul “ready-to-drive” începând cu luna iulie a acestui an.

„Sunetul a jucat mereu un rol important în emoţionarea automobilelor noastre. Acum, vorbim despre bucuria plăcerii de a conduce la un nou nivel şi suntem foarte încântaţi să colaborăm cu Hans Zimmer pentru a crea noul univers sonor al mobilităţii electrice la BMW. Această colaborare se va regăsi în sunetul nostru orientat spre viitor, pe care îl vom oferi la automobilele electrificate: BMW IconicSounds Electric”, spune Jens Thiemer, vicepreşedinte executiv al mărcii BMW.

Zimmer a câștigat primul său premiu Oscar în 1989, pentru muzica din “Rain Man”, urmat de trofeul din 1994, atunci când a compus coloana sonoră a animației “Regele Leu”, interpretată de Elton John. Compozitorul german mai are încă opt statuete Oscar acasă pentru muzica realizată pentru Rain Man (1989), Prințul Egiptului (1998), Gladiatorul (2000), Inception (2011) și altele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW



Comentarii
Inchide