Noul BMW i4 intră în producție în 2021. Ce putere și ce autonomie are?

Autor: Elena Luchian 03 mart. 2020 Știri auto

Noul BMW i4 este conceptul care anticipează un model de serie avangardist, programat să intre în producție în anul 2021. Este un gran coupe electric cu cifre impresionante.

Galerie foto

Noul BMW i4 vine cu un nou limbaj de design. Ampatamentul lung, linia acoperișului tipică unui fastback și consolele scurte sunt elementele care definesc proporțiile elegante și modern ale modelului cu patru uși. Grila închisă, de mari dimensiuni, care este echipată cu senzori și camera și joacă rolul unui panou de informații, este flancată de farurile LED cu o semnătură luminoasă nouă.

Partea posterioară este dominată de linii orizontale și de stopurile alungite și subțiri, în forma literei L.

Vopsit în nuanța specială Frozen Light Copper, preluată de la BMW Vision iNEXT, i4 vine și cu elemente de culoare albastră, un indiciu că este vorba despre un model cu emisii zero.

i4 are jante concepute special pentru acest model, cu suprafețe netede, optimizate aerodinamic, cu masa foarte redusă.

La interior, se regăsesc un ecran central curbat și un volan nou, accente Gold Bronze, toate într-o abordare minimalistă. Planșa de bord integrează ventilațiile aproape invizibil, iar climatizarea prezintă control tactil. În locul selectorului de trepte convențional apare un schimbător tip comutator.

Scaunele sunt îmbrăcate într-o combinație de piele și stofă. Pasagerii din spate primesc un spațiu generos la cap și la genunchi și senzația că au luat loc într-un lounge high-tech.

Trei moduri de experiență sunt disponibile la bord: Core, Sport și Efficient.

BMW Concept i4 primește un sunet special BMW IconicSounds Electric, dezvoltat de celebrul compozitor de coloane sonore de la Hollywood, Hans Zimmer, în colaborare cu sound-designerul BMW Renzo Vitale. Sistemul produce un sunet relaxant în Core și unul intens și pronunțat în Sport.

i4 este pus în mișcare de un motor electric care dezvoltă 530 de cai putere. O baterie litiu-ion cu o capacitate de 80 kWh și o greutate de aproximativ 550 de kilograme fac modelul să ruleze până la 600 de kilometri între două încărcări, conform standardului WLTP.

Viitorul BMW i4 va intra în producție la uzina din Munchen. BMW a investește aproximativ 200 de milioane în centrul de producție bavarez pentru a putea construi acolo noul gran coupe electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide