Debut comercial pentru Toyota RAV4 GR Sport pe piața europeană. Ce aduce nou versiunea sportivă a SUV-ului nipon

Autor: Bogdan Bârliga 09 feb. 2023 Știri auto

Anul trecut Toyota a anunțat o nouă versiune RAV4 pentru piața din Europa cu o serie de îmbunătățiri axate pe sportivitate.

Varianta sportivă denumită GR Sport prezintă elemente noi de design și SUV-ul a primit o suspensie modificată pentru sporirea performanțelor dinamice.

Ce trebuie să știm despre Toyota RAV4 GR Sport

După succesul înregistrat de pachetul GR Sport pentru mai multe modele și RAV4 primește un nou pachet estetic și modificări de manevrabilitate, iar noul nivel de echipare este disponibil și pentru motorizarea plug-in hybrid.

Pentru exterior compania niponă oferă o nouă grilă față cu elemente restilizate, difuzorul spate a fost redesenat și RAV4 GR Sport va dispune de jante cu design nou și dimensiunea de 19 inchi.

Noua echipare aduce standard noul sistem multimedia cu afișaj de înaltă definiție de 10,5 inchi și tabloul de bord digital de 12,3 inchi pentru șofer.

Tot la interior sunt oferite scaune sport acoperite cu un nou material și logoul GR apare pe volan, pe tetierele scaunelor și pe butonul pentru pornirea motorului.

Motorizări și tehnologie

Așa cum spuneam Toyota RAV4 GR Sport are o suspensie îmbunătățită axată pe sportivitate, iar arcurile elicoidale din față și din spate au fost rigidizate.

Pe lista de motorizări disponibile pentru Toyota RAV4 GR Sport avem un propulsor hybrid de 2,5 litri capabil să ofere o putere totală de 222 CP.

Cu această configurație SUV-ul nipon poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8,4 secunde.

Sistemul de propulsie plug-in hybrid are la bază același propulsor de 2,5 litri cu patru cilindri, dar puterea totală a acestei motorizări este de 306 CP.

În acest caz RAV4 GR Sport reușește repriza de la o la 100 km/h 6 secunde, iar viteza maximă indiferent de motorizare este 180 km/h.

Cât costă în România Toyota RAV4 GR Sport

Prețul de pornire la noi pentru versiunea de bază Toyota RAV4 GR Sport dotată cu motorizarea hybrid de 2,5 litri începe de la 53.115 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide