Noua Toyota RAV4 GR Sport a fost lansată și pe piața europeană

Autor: Ionuț Vîlciu 20 oct. 2022 Știri auto

O nouă versiune pentru Toyota RAV4 ajunge și în Europa. Versiunea GR Sport a SUV-ului japonez primește o serie de îmbunătățiri față de un RAV4 normal.

În urmă cu patru ani, Toyota a inaugurat gama sa de modele GR. Doar Yaris a purtat numele de GRMN, în timp ce GR a fost folosit pe modele precum Supra, Corolla sau 86. GR Sport este mai mult un pachet vizual, cu puține modificări de ordin tehnic. Este un fel de S Line, doar că pentru Toyota.

În urma lansării cu succes a pachetului GR Sport pentru mai multe modele, inclusiv Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR și Hilux, RAV4 obține un nou pachet estetic și modificări de manevrabilitate. Noul nivel de echipare este disponibil atât pentru versiunile hibride, cât și pentru versiunile hibride electrice plug-in cu tracțiune integrală. Acest pachet este inspirat de succesul Toyota Gazoo Racing, câștigător în mai multe campionate mondiale.

Ce aduce nou pachetul GR Sport pentru Toyota RAV4?

Tratamentul GR Sport adaugă ornamente cu finisaj negru lucios pentru pasajele roților. Același tratament îl primesc și ornamentele laterale și cele pentru ușa din spate. În față există rame mai proeminente pentru farurile de ceață, cu același model ca cel al grilei frontale. Există și noi spoilere frontale.

Noul RAV4 GR Sport este primul model care dispune de jante din aliaj finisate folosind o tehnică nouă, care folosește un sistem de tăiere foarte precis. Jantele de 19 inch, montate în standard, au un finisaj negru lucios.

Aspectul mai sportiv este completat de îmbunătățiri suplimentare ale suspensiei pentru modelul GR Sport. Noile arcuri mai rigide și setările amortizoarelor ar trebui să ofere un plus de manevrabilitate.

Aspectul sportiv se extinde și la interior, unde scaunele sport din față sunt finisate cu o tapițerie cu efect de piele de tip alcantara, cu suporturi laterale din piele sintetică. Tetierele au gravat logo-ul GR. Sigla GR este, de asemenea, prezentă pe covorașe și pe volan.

Noile modele vin în standard cu noul sistem multimedia cu afișaj de înaltă definiție de 10,5 inch și tablou de bord digital de 12,3 inch pentru șofer.

În plus, toate modelele GR Sport vin cu reglare electrică pentru scaunele din față, împreună cu setări de memorie pentru scaunul șoferului, precum și trapă panoramică în standard.

Sursa: Toyota

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide