Decapotabila care a șocat Moldova. Ce mașină ciudată a fost filmată într-o benzinărie?

Autor: ProMotor 15 mai 2020 Știri auto

Acestea sunt imaginile care au șocat Moldova! “Este mașina unei familii de zombie”, au glumit cei care au văzut-o într-o benzinărie.

GALERIE FOTO

Aceste imagini au fost surprinse în sudul Republicii Moldova, scrie Autoblog.md. O Lada (VAZ -2101) a ajuns într-o benzinărie pentru a alimenta. Mașina arată de parcă a fost implicată într-un incendiu. Nici stopuri, nici montanți și nici acoperiș nu mai are. Ceva ne spune că nici farurile nu mai sunt la locul lor. La bord se aflau șoferul și trei pasageri.

Cei patru au alimentat și au plecat. Surprinzător, epava s-a pus în mișcare.

“Este mașina unei familii de zombie”, au glumit cei care au văzut imaginile. “Nu mai râdeți. Există mașini care arată la fel și care au trecut inspecția ITP”, s-au amuzat alții.

Ce este VAZ-2101?

Privit chiar și în zilele noastre cu multă candoare de către nostalgici, VAZ-2101 Zhiguli a venit pe lume în 1970 și și-a primit rapid porecla “Kopeica”, inspirată de moneda copeică, o aluzie la faptul că era un automobil simplist și accesibil. Sedanul compact produs de AvtoVAZ era și primul model al companiei.

VAZ-2101 este bazat pe modelul italian Fiat 124, rezultat în urma unui acord de colaborare între producătorul sovietic și cel italian. Acesta a ajuns în vestul Europei sub denumirea de Lada 1200, Lada 1300 și Lada 1200S până în 1989.

22.000 de mașini au ieșit pe porțile uzinei AvtoVAZ în primul an. În 1973, fuseseră construite deja peste un milion de unități. 1974 a fost anul în care s-au produs nu mai puțin de un milion și jumătate de mașini. În același an, Lada a ajuns în Regatul Unit, acolo unde se putea achiziționa cu un preț de pornire de 979 de lire sterline.

4,85 de unități au fost construite în total în cei 28 de ani în care modelul s-a aflat în producție.

În anul 2000, modelul a fost desemnat de către revista rusească “Za ruliom” Cel mai bun automobile rusesc al secolului XX. Rezultatul a fost obținut în urma unui sondaj efectuat în rândul cititorilor.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide