Decizie importantă legată de viitoarea generație Sandero: ce spune șeful Dacia despre implementarea electrificării

Autor: Bogdan Bârliga 03 apr. 2023 Știri auto

CEO-ul Dacia a stat de vorbă recent cu jurnaliștii britanici și avem câteva declarații interesante legate de viitorul mărcii. În primul rând este așteptată o decizie foarte importantă legată de noua Dacia Sandero în contextul electrificării susținute din industria auto.

Pe de altă parte modelul electric Dacia Spring va fi oferit în acest an și pe piața din Marea Britanie, iar acum a început o promovare intensă pentru viitorul SUV ce urmează să fie produs la Mioveni din 2025.

Denis Le Vot, CEO-ul Dacia, a stat de vorbă cu jurnaliștii de la publicația britanică Auto Express și a prezentat o parte dintre planurile pregătite de Renault pentru companie. Denis Le Vot a confirmat intenția de electrificare pentru toată gama Dacia, dar spune că această tehnologie va fi adoptată cât mai târziu posibil. „Ne vom electriza gama. Întrebarea importantă nu este dacă, ci când. Și răspunsul este cu cât mai târziu, cu atât mai bine. Trăim sub umbrela fratelui nostru mai mare Renault, în special în ceea ce privește atingerea obiectivelor pentru emisiile CO2 – dar atunci când electrificăm, totul este oferit. Datorită Renault, totul este de top – platforme hibride, hibride plug-in, pur electrice” a precizat șeful Dacia.

Decizie importantă legată de viitoarea generație Dacia Sandero

Pe de altă parte compania trebuie să decidă cum va aborda lansarea noii generații Dacia Sandero: va fi un model full electric sau se va merge pe variante de motorizare electrificate? „Avem o alegere de făcut, pentru 2028, când va fi timpul pentru un nou Sandero” spune Denis Le Vot. Anul trecut la o întâlnire cu jurnaliștii în România șeful Dacia sugera că noua generație Sandero ar putea fi următorul model electric produs de Dacia. Dar din declarațiile oferite pentru Auto Express se pare că acest lucru nu a fost stabilit definitiv. Este posibil ca Dacia să caute o altă soluție după ce Comisia Europeană a fost de acord ca mașinile dotate cu motoare termice alimentate cu combustibili sintetici să fie produse și după 2035.

Denis Le Vot a confirmat pentru publicația britanică și lansarea comercială a modelului electric Spring pe piața din UK.  Șeful Dacia nu a precizat data oficială pentru lansarea comercială, dar  a susținut că citadina va ajunge în showroom-uri până la finalul anului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide