Decizie radicală: Austria nu va mai construi autostrăzi noi. De ce?

Autor: Daniel Samoilă 02 dec. 2021 Știri auto
Decizie radicală: Austria nu va mai construi autostrăzi noi. De ce?

Decizie radicală luată de guvernul din Austria. Autoritățile au decis să nu mai construiască autostrăzi noi.

Motivul? Partidul Ecologist din Guvern a făcut presiuni pentru ca mai multe proiecte privind extinderea rețelei de autostrăzi să fie anulate. Ei au dorit acest lucru pentru a combate încălzirea globală.

Decizia este considerată una „istorică”, deoarece este prima dată când un guvern abandonează proiecte de infrastructură. Reprezentanții guvernului vor să elimine emisiile de carbon până în 2040.

Austria renunță să mai construiască autostrăzi pentru a combate încălzirea globală

Conform Hotnews.ro, decizia i-a aparținut lui Leonore Gewssler, ministrul pentru protecția climei și responsabilă cu transportul. Gewssler se află în fruntea celui mare minister, care deține controlul asupra proiectelor de infrastructură.

„Mai multe şosele înseamnă mai multe maşini şi mai mult trafic. Nu vreau să transmit un viitor betonat generațiilor viitoare. Îmi asum responsabilitatea”, a spus Gewssler, reprezentantă a Partidului Ecologisit, în fața celorlalte partide.

Printre proiectele care nu se vor mai realiza se numără un tunel de autostradă de opt kilometri, care urma să fie construit sub un parc național din Viena.

Ecologiștii fac parte din guvernul austriac din 2020, când au decis să se alăture la putere unui guvern dominat de conservatori.

Gewssler a anunțat că va reduce prețurile la transportul feroviar, pentru a convinge oamenii să circule între orașe cu trenul.

Acest proiect inițiat de ecologiști a fost aprobat de social-democrați, de extrema dreaptă din opoziție dar și de conservatorii de la nivel federal. Aceștia cred că traficul va fi decongestionat în Viena și se vor crea mai multe locuri de muncă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: TripSavvy



Comentarii
Inchide